Tiltalte hadde fire teorier om hva som kunne ha skjedd med Sigrid

En av dem var at han kunne ha drept henne selv, men ikke husker det.

SÅ AVHØR: Etter lunsjpausen ble det vist et 40 minutter lang politiavhør av den siktede 38-åringen på storskjerm. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SÅ AVHØR: Etter lunsjpausen ble det vist et 40 minutter lang politiavhør av den siktede 38-åringen på storskjerm. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter lunsjpausen viste aktor fram et 40 langt videoopptak av et avhør av den siktede 38-åringen fra november i fjor. Sigrid Giskegjerde Schjetnes foreldre fulgte nøye med da det sentrale avhøret ble spilt av på storskjerm.

I avhøret blir han konfrontert med at politiet har funnet Sigrid Giskegjerde Schjetnes blod i campingvogna som tiltalte disponerer, og på en reklameavis i en pose.

Den tiltalte tar flere lange tenkepausen under avhøret, og gjentar flere ganger at han ikke kjenner til det, ikke husker det, eller ikke kan si noe om det.

Etter en tenkepause sier tiltalte at han får en tanke om at Sigrid kan ha blitt pakket inn i tepper og dyner og dynket med vaskemiddel.

- Hvorfor sier du det? spør avhøreren.

- Det er bare en teori.

Hadde fire teorier - Har du noen gang åpnet for at du kan ha drept Sigrid? spør aktor Nina Margoth Prebe etter at retten har sett avhørsvideoen.

- Selvfølgelig, det er en del av teoriene jeg lager, svarer 38-åringen.

Prebe leser opp fire teorier tiltalte i avhør har sagt at han har om drapet på Sigrid. Tiltalte bekrefter at alle fire er aktuelle teorier:

1. Noen andre har utsatt tiltalte for dette, slik at det ser ut som han har gjort det. Noen andre har organisert det, enten med vilje eller ikke.
2. Tiltalte har gjort det fordi det har klikket for ham, fordi alle gikk i mot ham, no han mener han kan bevise. Det kan være medisinene som fikk det til å tippe over for ham - medisiner han aldri skulle hatt.
3. Det kan ha vært en ulykke.
4. Det er ikke sammenheng med noe som helst - ingen relasjon.

Hvis teorien om at han selv har drept Sigrid stemmer, så husker han det ikke på grunn av medisiner han fikk da han ble tvangsinnlagt.

- Det er som sagt bare en teori. En teori som dette står ganske sterkt etter alt det som er blitt lagt fram, sier han nå i retten.

Bilder Også før lunsj var politiets funn i campingvogna tema, og det ble vist fram en rekke bilder fra campingvogna, som politiet mener er åstedet.

- Sånn ved første øyekast kan det se ut som Sigrid har vært i campingvogna og blitt drept der, sa 38-åringen i et avhør da han ble vist bildene av blodfunnene.

Tiltalte ble også konfrontert med bilder av gjenstandene Sigrid var pakket inn i, og som aktor mener han har knyttet seg til. Det er blant annet snakk om et telt som var «sengeunderlag» i campingvogna, et laken og en dyne/dynetrekk som han kjente igjen. Aktor viste også bilde av en lommelykt tiltalte sier han har mistet, og som ble funnet på samme sted.

- Hvordan kan det ha seg at alle disse tingene er Sigrid pakket inn i og lommelykten er funnet der? spør Prebe.

- Det er ganske merkelig. Men om jeg, mot formodning, hadde tatt livet av noen, ville jeg ikke ha pakket liket inn med en haug av bevis. Det håper jeg folk forstår, sier 38-åringen.