- Tiltalte hadde tid å ta seg fra bomringen til barnehagen

Kjørte gjennom bomring klokka 00.04 og bortførte Sigrid Giskegjerde Scjetne klokka 00.17, mener aktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg rettsforhandlingene i vårt Nyhetsstudio.

(Dagbladet): Den 38 år gamle Ålesund-mannen sa at han ikke hadde gjort det han er tiltalt for da tiltalebeslutningen om bortføring og drap av Sigrid Giskegjerde Schjetne ble lest opp for ham i Oslo tingrett i dag.

Aktor, statsadvokat Nina Prebe, startet sitt innledningsforedrag med å gjennom de forskjellige åstedene og tidspunktene i saken.

Aktor mener jenta ble bortført ved Østensjø Kanvas barnehage i Oslo i 00.17.tida natt til 5. august i fjor. Hun skal ha blitt ført til en campingvogn i en lagerbygning, i rettssaken kalt "låven", på Bryn i Oslo der hun skal ha blitt drept. Hun skal videre ha blitt dumpet i et skogholt på Kolbotn i Oppegård.

16-åringen var på vei hjem fra ei venninne da hun ikke kom hjem som avtalt klokka 00.30 natt til søndag 5. august.

Bevegelser Aktor opplyser at Sigrid Giskegjerde Schjetnes far ringte politiet klokka 01.50 for å melde i fra om at dattera ikke hadde kommet hjem til avtalt tid.

To vitner fant det som viste seg å være 16-åringens to Converse-sko, ene ankelsokk og Iphone-telefon. Første vitne som observerte tingene gikk forbi gjenstandene cirka klokka 00.40.

Sigrid Giskegjerde Schjetne brukte telefonen sin aktivt mens hun gikk hjem.

- Klokka 00.17 stanset all aktivitet fra hennes telefon. Alt ble stille og vi mener noe har forhindret henne i å bruke den mer, sier Prebe.

Bomring Aktor gikk så inn på tiltaltes bevegelser samme kveld.

Politiet har registrert tiltaltes bil, en Citröen,  ved en bomstasjon i Strømsveien klokka 00.04.

- Tiltalte hadde tid og anledning til å ta seg til barnehagen. Vi mener tiltale bortfører Sigrid 00.17 og tar henne med til låven denne kvelden, sier Prebe.

Bomstasjonen ligger i området Østensjø på hovedveien.

Politiet har ikke registrert at tiltalte har brukt PC, telefon eller bankkort denne kvelden.

38-åringen sitter helt rolig og følger med på storskjermen når aktor viser fram kart og bilder som del av innledningsforedraget. Han diskuterer stille med medforsvarer Ida Andenæs underveis.

RETTSSAKEN I GANG: Den tiltalte 38-åringen sa han ikke hadde drept Sigrid Giskegjerde Schjetne da rettssaken startet i dag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RETTSSAKEN I GANG: Den tiltalte 38-åringen sa han ikke hadde drept Sigrid Giskegjerde Schjetne da rettssaken startet i dag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer