HEVDER OFRE VIL HA HEVN: De tiltalte hevder alle ofrene avtale kjøp av sex og de hevder flere av ofrene har sverget hevn overfor dem. De tiltalte har erkjent straffskyld. Tegning: Fedor Sapegin
HEVDER OFRE VIL HA HEVN: De tiltalte hevder alle ofrene avtale kjøp av sex og de hevder flere av ofrene har sverget hevn overfor dem. De tiltalte har erkjent straffskyld. Tegning: Fedor SapeginVis mer

Tiltalte hevder offer truer med hevn

Bistandsadvokat i sexfelle-rettssaken: De prøver å snu trusselbildet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under sin forklaring i retten i går kom den tidligere Frøken Norge-deltageren (19) med følgende påstand i Oslo tingrett vedrørende ett av ofrene hun lokket i sex-fella:

- Jeg har blitt fortalt at han skal ta oss alle senere etter at saken er ferdig. At han følger med på oss og at han skal ta oss om fem måneder, sa 19-åringen i retten.

Mannen som angivelig skal ha framsatt truslene hadde nettopp forklart seg som offer i saken. Mannen i 30-åra fortalte om marerittet han ble utsatt for etter å ha avtalt sex-møtet med ei jente på nettet. Oppe i leiligheten ble han overrumplet av to menn som ranet, truet og presset ham for penger.

- MC-menn Også i dag ble det framsatt påstander i retten om at et annet offer i saken har kommet med trusler. I forbindelse med at mannen i 30-åra forklarte seg om ransmarerittet i retten i dag, hevdet den hovedtiltalte 19-åringen at han har blitt oppsøkt av offeret, ledsaget av menn i et MC-miljø. Tiltalte navnga at offeret og hans familie skal ha truet med et navngitt Hells Angels-medlem. Han hevder også at offerets familie oppsøkte ham på Facebook.

- Jeg tenkte det kunne være noe i det. Det ligger jo i bakhodet. Senere fikk jeg besøk på døra mi. Da fikk jeg litt noia, hevdet den 19 år gamle tiltalte mannen  i retten.

- Snur trusselbildet Bistandsadvokat Håvard Flatland representerer flere av ofrene i saken.

- Han avkrefter at dette er tilfellet, sier Flatland.

Advokaten mener de tiltalte nå forsøker å snu trusselbildet i saken.

- Jeg ser på disse påstandene som en manøver på å forsøke å snu trusselbildet mot dem i stedet for ofrene. Det blir spesielt når vi har ofre som har blitt truet med drill, voldtekt, tap av fingre og annet. Noe de tiltalte erkjenner straffskyld for å ha gjort eller medvirket til, sier Flatland til Dagbladet.

- De hiver ut en påstand, men jeg registrerer at det ikke er kalt inn vitner som kan være med på å dokumentere påstandene, sier Flatland.

Flere av ofrene har sagt i retten at de etter ranene har vært livredde for represalier i ettertid og i forbindelse med rettssaken. De tiltalte og da spesielt den 19 år gamle hovedtiltalte har gjentatte ganger understreket at ofrene har ingenting å frykte. Han har sagt flere ganger at han beklager, at han ønsker å ta sin straff og komme seg videre i livet.

PS! Etter at denne saken ble publisert har kvinnen på 19 år i retten endret forklaring på hvem som har truet henne og de andre tiltalte. Hun hevder nå det er mannen i 30-åra som i dag har vitnet som offer i retten, og som hovedtiltalte (19) mener han ble oppsøkt av.

REAGERER: Bistandsadvokat Håvard Flatland mener de tiltaltes påstander om at ofre har truet de tiltalte som et forsøk på å snu trusselbildet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
REAGERER: Bistandsadvokat Håvard Flatland mener de tiltaltes påstander om at ofre har truet de tiltalte som et forsøk på å snu trusselbildet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer