PRØVDE Å BESTILLE DRAP: Drapstiltalte i Monika-saken er anmeldt for drapstrusler og for å ha forsøkt å bestille drap på en ansatt i Bergen fengsel, skriver TV 2. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
PRØVDE Å BESTILLE DRAP: Drapstiltalte i Monika-saken er anmeldt for drapstrusler og for å ha forsøkt å bestille drap på en ansatt i Bergen fengsel, skriver TV 2. Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADETVis mer

Tiltalte i Monika-saken anmeldt for å bestille drap på fengselsbetjent

Kontaktet folk i utlandet om å drepe en fengselsbetjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 21-nyhetene på TV 2 kunne kanalen melde at mannen som er tiltalt for drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja, har forsøkt å bestille et drap på en fengselsbetjent i Bergen fengsel.

Den tiltalte mannen, Donatas Lukosevicius (34), skal også ha rettet drapstrusler direkte mot fengselsbetjenten flere ganger.

VG skrev saken i juli i fjor.

Nekter for drapstrusler Saken ble politianmeldt i fjor sommer og kan få betydning for om tiltalte blir dømt til forvaring, dersom han blir funnet skyldig i drapet på Monika, skriver TV 2.

- Det som gjør det ekstra alvorlig er at folk utenfor fengslet blir involvert og der han ønsker å få disse til Norge for å utføre truslene, det tar vi veldig alvorlig, sier sikkerhetsinspektør Roar Johannessen ved Bergen fengsel til TV 2.

Mannen møter om litt over ei uke i retten, tiltalt for drapet på Monika.

LES OGSÅ: Først ble saken henlagt. Nå er Donatas Lukosevicius tiltalt for å ha kvalt Monika (8)

TV-kanalen kjenner til at litaueren oppga detaljert veibeskrivelse til fengselsbetjentens bolig til personer i utlandet gjennom telefon og brev. Litaueren nekter overfor TV 2 at han har truet med drap.

Nekter straffskyld Dagbladet har prøvd å få tak i 34-åringens forsvarer, Aasmund Sandland, men har til nå ikke lyktes. Lukosevicius nekter straffskyld for drapet på Monika Sviglinskaja.

- Jeg har ikke drept Monika. Hvert fiber i kroppen min forteller meg at jeg ikke står bak denne forferdelige ugjerningen, jeg sitter innesperret uten grunn. Hvorfor skulle jeg ønske å ta livet av den nydelige, lille jenta? sa Lukosevicius i et intervju med Dagbladet Magasinet i april.

- Politiet mener det er grunn til å tro at motivet ditt var hevn etter at Monikas mor brøt forholdet med deg?

- Nei. Jeg vet i hjertet mitt at det er fullstendig feil. Jeg drepte ikke Monika, sa han da.

Dagbladet følger saken.