Tiltalte i Tengs-saken vist på TV

TVNorge, Nyhetskanalen og TV Haugaland sendte mandag et innslag fra Karmsund herredsrett med bilder av 20-åringen som er tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs. Mannens forsvarer, Arvid Sjødin, har ikke avgjort om saken skal få rettslige etterspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter norsk lov er det forbudt å fotografere en tiltalt under rettsforhandlingene. Forbudet gjelder også fotografering av tiltalte på vei til og fra rettslokalet.

TV Haugaland viste tre ganger mandag innslaget med 20-åringen. Innslaget ble også solgt til Nyhetskanalen og TVNorge. Redaksjonssjef Tormod Haugstad i Nyhetskanalen bekrefter overfor NTB at det innkjøpte innslaget ble vist et uvisst antall ganger i Nyhetskanalen på mandag, og at det ble sendt i TVNorges Aktuelt-sending klokken 22.20 samme dag.

Beklager

Haugstad presiserer imidlertid at TVNorge og Nyhetskanalen ikke ble klar over at tiltalte var synlig på bildene før onsdag.

- Vi har sett igjennom mandagens sendinger etter at vi ble gjort oppmerksomme på det mulige overtrampet. Vi må bare beklage dette, som vi betrakter som en glipp. Vi stolte på at TV Haugaland hadde gått igjennom sitt innslag, at det ikke inneholdt bilder av tiltalte, sier Haugstad.

TV Haugalands ansvarlige redaktør og daglige leder Bjarne Hareide vedgår at innslaget mandag kveld inneholdt ett til halvannet sekund hvor ansiktet til den tiltalte var gjenkjennelig. Han ble klar over tabben tirsdag, etter at hans medarbeidere gjorde ham oppmerksom på det.

- Vi beklager dette sterkt. Det var et arbeidsuhell, fordi teknikeren som redigerte innslaget ikke kjente til hvordan tiltalte så ut. Vi har sendt mellom 60 og 80 innslag fra retten, og vi beklager dette som en teknisk glipp, sier Hareide til NTB.

Brøt ut i gråt

Journalisten som har dekket rettssaken for TV Haugaland gikk onsdag fram til 20-åringens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, og beklaget at tiltalte var identifisert av tv-selskapet. Beklagelsen førte til et voldsomt følelsesutbrudd fra 20-åringens foreldre.

Tiltaltes mor brøt ut i gråt, mens hun i kraftige ordelag spurte tv- selskapet om hvordan de kunne sende innslaget, og det attpåtil hele tre ganger. For foreldrene, og ikke minst for tiltaltes yngre søsken, har identifiseringen av 20-åringen på tv vært en voldsom påkjenning.

(NTB)