- Tiltalte må få sol og sommer

Foreldrene til Johannes (7) håper sol og sommer vil hjelpe kvinnen som står tiltalt i hundedrapssaken. I går tok de initiativet til å få saken utsatt til 11. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DOKKA (Dagbladet): - Det kommer jo klart fram av kvinnens legeerklæringer at vinteren framstår som særlig tung og vanskelig. Utsettes saken til 11. august, får hun oppleve sol og sommer, og kanskje kontrollert samvær med hunder, slik at hun blir sterk nok til å gjennomføre denne saken, kommenterte Åsheim-familiens bistandsadvokat Tor Erling Staff under rettsforhandlingene i går. Det resulterte i at saken ble utsatt til august.

Før retten ble satt, hadde Roger og Bente Åsheim en lang samtale med sin advokat. I utgangspunktet ønsket de at saken skulle bli ferdig før ettårsdagen for at sønnen Johannes (7) ble bitt i hjel av den tiltalte kvinnens hunder 31. januar i fjor. Når det nå uansett ikke skjer, på grunn av kvinnens helsetilstand, håper de at en lang utsettelse medfører at kvinnen blir sterk nok til å gjennomføre saken uten flere avbrudd.

Deres initiativ ga uventet støtte til hundeeieren, som hele tida har tryglet om å få utsatt saken til ei annen årstid på grunn av depresjoner i mørketida.

- Jeg vet hva nerver er, og hvor mye sommerhalvåret betyr. Så lenge saken blir utsatt til over ettårsdagen, spiller det ingen rolle for meg hvor lenge, forteller Bente Åsheim.

Hun har jobbet mye med seg selv for å være tøff nok til å møte rettens behandling av saken. Da den tiltalte kvinnen tirsdag ble innlagt på psykiatrisk sykehus, sprakk håpet om å fullføre saken i januar. Selv om det nå vil ta flere lange måneder før et punktum settes, håper Bente Åsheim at dagens avgjørelse sikrer en endelig rettsbehandling til høsten. Først da kan familien bevege seg videre etter tragedien i fjor.

Retten besluttet i går også at det skal foretas en foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av hundeeieren, for å kartlegge om hun er strafferettslig tilregnelig.

TOK INITIATIV: Foreldrene til hundedrepte Johannes, Roger og Bente Åsheim, sammen med advokat Tor Erling Staff.