Tiltalte måtte forlate retten

Faren til den drepte jenta forklarer seg for lukkede dører i Overhalla-saken nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overhalla-saken fortsatte i Namdal tingrett tirsdag med en vitneforklaring for lukkede dører. Vitnet er far til jenta som overlevde draps- og voldshandlingene på Skogmo natt til 30. april i år.

Drapstiltalte Bahadir Mirzaolimov (27) måtte forlate rettslokalet under farens vitneforklaring.

Rettens kjennelse innebærer at bistandsadvokat Inger Johanne Dehli for andre gang har fått gjennomslag for sitt opplegg, som går ut på at færrest mulig opplysninger om hennes klient skal komme fram i åpen rett. Begrunnelsen er hensynet til privatlivets fred.

Bistandsadvokaten krevde at tiltalte skulle forlate rettslokalet under farens vitneforklaring. Tiltalte hadde selv ikke noe imot dette, og Dehli fikk det som hun ville også i dette spørsmålet.
- Husker ikke
Etter mandagens rettsmøte i Namdal tingrett synes det klart at tiltalte Bahadir Mirzaolimov (27) ikke kan eller vil gi opplysninger om drapet på sju år gamle Cicilie Watnan Lian, og heller ikke om voldshandlingene mot den andre jenta.

- Jeg husker ikke, svarte tiltalte på skyldspørsmålene om disse forholdene.

Derimot har han forklart seg noe om drapet på sin fraseparerte ektefelle Anne Grete Vollum, men uten å si noe om motivet for dette drapet.


Mulig motiv
En tekstmelding, trolig skrevet på tiltaltes mobiltelefon etter drapene - og ikke sendt - er blitt tolket som opplysninger om et mulig motiv.

Der går det fram at tiltalte ville ta både Anne Gretes og sitt eget liv fordi hun hadde nektet ham å ha noen kontakt med barna som hun ventet, og som han var far til. Da drapene skjedde var Mirzaolimov, ifølge sin egen forklaring, ikke klar over at Anne Grete Vollum var gravid med tvillinger.

(NTB)

FOR LUKKEDE DØRER: Statsadvokat Jan Henrik Dahle (t.h.) og forsvarer Arve Opdahl (t.v), foran (f.v) bistansdadvokat Gunnhild Bergan og Inger Johanne Dehli fotografert før starten tettssaken mot Bahadir Mirzaolimov mandag. Bistandsadvokat Dehli har fått gjennomslag for at faren til den drepte jenta får forklare seg for lukkede dører i dag. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
FOR LUKKEDE DØRER: Statsadvokat Jan Henrik Dahle (t.h.) og forsvarer Arve Opdahl (t.v), foran (f.v) bistansdadvokat Gunnhild Bergan og Inger Johanne Dehli fotografert før starten tettssaken mot Bahadir Mirzaolimov mandag. Bistandsadvokat Dehli har fått gjennomslag for at faren til den drepte jenta får forklare seg for lukkede dører i dag. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
TILTALT FOR DRAP: Bahadir Mirzaolimov.