- Tiltalte og Dereka var alene

Statsadvokat Arild Holden fastholdt at ingenting taler for at en ukjent tredjeperson skal ha brutt seg inn i leiligheten drapsnatta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aktor ba juryen finne tiltalte skyldig i drap og voldtekt.

I prosedyren trakk han fram at tiltalte har løyet. I sine to første avhør innrømmet 21-åringen ikke at han hadde oppsøkt Dereka Maria Rukan Mikula (16) lørdag 15. mars; den natta da hun døde av massive hodeskader og kvelning.

Og først i avhør 2. juni kom han på at han hadde sett en mystisk skygge mens han satt i Derekas sofa. Denne ukjente tredjepersonen hevder forsvareren kan være drapsmannen.

Anne Rukan, Derekas mor og faren Donald Mikula var i retten. Nær døra satt tiltaltes mor.

Funnet naken

Aktor understreket at offeret ble funnet naken og med avrevet truse. Sakkyndig rettsmedisiner har konkludert med at skader hos avdøde skyldes «kraftfull innføring av gjenstand eller kroppsdel».

- Er det trolig at min klient går fra å være en hyggelig kamerat til et seksuelt monster denne natta? spurte forsvarer Bjørn Haugen i sin prosedyre.

Haugen hevdet tiltalte ikke hadde drapsmotiv og at han ikke var i en aggressiv eller opphisset sinnstilstand tidligere på kvelden.

Mens forsvareren snakket var tiltalte mer uttrykksfull enn tidligere. En gang snudde han hodet og kastet et blikk på Derekas far. Akkurat da så Donald Mikula en annen vei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer