Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalte sier han knivstakk Galina 4-5 ganger. Sier noen andre må ha påført henne resten av stikkene

Galina Sandeva (28) var påført 30 knivstikk.

DREPT: Galina Sandeva ble funnet drept i sin egen bil 17. desember 2015. Foto: Privat
DREPT: Galina Sandeva ble funnet drept i sin egen bil 17. desember 2015. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 26-årige mannen som er tiltalt for drapet på Galina Sandeva (28), har til politiet forklart at han bare sto for noen av de 30 knivstikkene som ble påført den bulgarske kvinnen; noe andre må ha stått for resten.

På spørsmål fra tingrettsdommer Anniken Ottesen avslår den unge mannen å forklare seg for retten.

- Tror jeg står over det, svarer han.

- Men vil du svare på noen spørsmål?

- Det kan jeg gjøre.

Endret forklaring

Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller sier i sitt innledningsforedrag at hedmarkingen i avhør nummer 4 endret forklaringen etter å ha blitt konfrontert med bevis som ikke samsvarte med hans tidligere forklaringer.

- Han forklarte nå at han ikke tok med seg kniven fra bilen, men begynte å gå. Så ombestemte han seg og gikk tilbake. Han mener noen må ha påført Galina resten av stikkene i tida han var borte, sier statsadvokaten.

Galina Sandeva ble funnet drept i sin egen bil om ettermiddagen 17. desember 2015. Bilen var parkert på Bispekaia, et par steinkast fra Operaen.

Skarpe blikk

Den tiltalte 26-åringen sitter ved siden av sine forsvarere Joar Berg Henjum og Ali Reza Afshar i Oslo tingrett. Han har på seg ei lyseblå ustrøket skjorte, dongeribukse og blå joggesko. Håret er blondt og kort, holdningen noe lutrygget.

Galinas mor har kommet fra Bulgaria for å vitne og følge saken. Hun sitter ved siden av sin bistandsadvokat Camilla Wiermyhr og ser tidvist strengt på den tiltalte. Blikkene deres møtes aldri; 26-åringen sitter for det meste og ser ned under Møllers innledning.

Den unge mannen erklærte seg ikke skyldig da rettssaken åpnet. Han har innrømmet å ha tatt livet av den bulgarske prostituerte kvinnen, men mener altså at han ikke kan straffes for det.

Han har forklart at han avtalte sex med Galina og ble med i hennes bil til drapsstedet på Tomtekaia nær Operaen. Det oppsto en krangel om betaling, og han hevder han knivstakk den bulgarske kvinnen i nødverge.

Rusframkalt psykose

Aktor Møller mener 26-åringen derimot at planla drapet og må dømmes strengt.

De to rettspsykiatrisk sakkyndige, Helge Haugerud og Bjørn Solbakken, har konkludert med at den tiltalte kan ha hatt såkalt rusframkalt psykose på drapstidspunktet - men dette kommer ikke inn under bestemmelsen om strafferettslig utilregnelighet, og han kan dermed idømmes fengselsstraff.

Hovedforhandlingen skal foregå til og med 6. april.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media