Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tiltalte var ikke særlig full

42-åringens kusine var sammen med tiltalte kvelden før Anne Slåtten ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet.no): Den tiltaltes kusine vitnet i Fjordane tingrett i dag.

Hun forklarte at hun var på vorspiel og deretter ute i Førde sentrum sammen med 42-åringen kvelden før Anne Slåtten ble drept.

- Ikke særlig full

Kusina fortalte at han gikk ut på dansegulvet på utestedet Riverside, der han vekslet mellom å spille luftgitar og vise "peace-tegnet.

- Ja, han gjør ofte det, sa kusina. - Men han var ikke særlig full denne kvelden.

Dette står i skarp kontrast til tiltaltes egen forklaring i går, da han hevdet at han var så full at han kun husker bruddstykker av kvelden og natta. På grunn av den sviktende hukommelsen kunne ikke 42-åringen redegjøre for hvordan hans DNA er funnet på Slåttens høyre bryst og bh. Han sa imidlertid at han hadde \'en tendens til å sleve og sikle når han ble full\'.

På spørsmål fra forsvarer om hun noen gang hadde sett tiltalte sint eller aggressiv i fylla, svarte hun nei. Hun hevder også at han er hyggelig mot kvinner han møter.

Kusina sier hun ble sjokkert da fetteren ble pågrepet for drapet.

- Jeg tror ikke noe på det.

Hanskebilder

Aktor Jogeir Nogva innledet andre dag av rettssaken med å imøtegå hanske-argumentet som tiltaltes forsvarer Ivar Blikra kastet fram for retten da vitnet Stian Henriksen (24) forklarte seg i går.

Blikra gikk langt i å utpeke en alternativ mistenkt. Ifølge forsvareren skal det finnes overvåkingsvideo fra sykehuset der Henriksen jobber, som viser at han hadde på seg hansker da han kom til jobb samme morgen som Slåtten ble drept.

Blikra er kritisk til at påtalemyndigheten ikke har tatt videobildene med i sitt bevismateriale, mens aktor mener bildene ikke er relevante.

Ifølge Nogva viser de trolig bare at vitnet har hendene trukket inn i jakkeermene.

- Liten bevisverdi

- Videoen var i utgangspunktet et arbeidsnotat for politiet i en innledende fase av etterforskningen, sa aktor Nogva i dag.

- Den kan vises for retten, men kvaliteten er ikke bedre enn dette, sa aktor og viste dommerne to bilder.

Forsvarer Blikra mener imidlertid at det er viktig at retten får se videoen i sin helhet, og ikke bare to bilder.

Tingrettsdommer Terje Mowatt stilte seg tvilende til at videoen har særlig verdi.

- Den har begrenset bevisverdi for retten, sa dommeren.

Blikra mener mener imidlertid at Henriksen bør få anledning til å forklare på ny

Kvalt og drept

Anne Slåtten (22), opprinnelig fra Hjelmeland i Rogaland, ble funnet død i et skogholt ved Angedalsveien i Førde mandag 7. juni i fjor. Da hadde hun vært savnet i over ett døgn, etter at hun ikke møtte opp til jobb på Førde Helsetun.

Etterforskningen viste at 22-åringen ble kvalt og drept på vei til jobb tidlig søndag morgen.

En storstilt drapsjakt ble satt i gang. Over 2100 vitner ble avhørt, og politiet gikk ut med flere fantomtegninger av mulige gjerningsmenn og vitner.

Felt av DNA

Det var en DNA-profil fra biologiske spor funnet på Slåtten som fire måneder seinere førte til et gjennombrudd i saken. Da hadde over 1200 personer avlagt spyttprøver, og prøve nummer 1064 ga full klaff.

Den tiltalte sunnfjordingen ble pågrepet og siktet for drapet 8. oktober. Han har siden sittet varetektsfengslet.

42-åringen er tiltalt for forsettlig drap, i tillegg til voldtektsforsøk, og risikerer inntil 21 års fengsel dersom han finnes skyldig.

DRAPSOFFER: Anne Slåtten ble drept i Førde i juni i fjor.
TAR FEIL: Forsvarer Ivar Blikra tar feil når det gjelder det såkalte hanskeargumentet, mener aktor Jogeir Nogva