Tiltaltes DNA på denne kniven kan felle ham

Men 25-åringen husker ikke om han drepte Linn Sandtrøen med en kjøkkenkniv.

ANGIVELIG DRAPSVÅPEN: Dette er kniven politi og påtalemyndighet mener tiltalte (25) brukte for å drepe Linn Sandtrøen. Foto: Politiet/Dagbladet
ANGIVELIG DRAPSVÅPEN: Dette er kniven politi og påtalemyndighet mener tiltalte (25) brukte for å drepe Linn Sandtrøen. Foto: Politiet/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
TRONDHEIM (Dagbladet): Den 25 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Linn Sandtrøen (29) har gått langt i å erkjenne drapet, men erkjente seg ikke straffskyldig for forsettlig drap på studentnaboen da rettssaken mot ham startet i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

Grunnen er at han ikke husker eller vet om han drepte henne med kniven eller ikke. Hans forklaring er at det svartnet for ham en gang natt til 6. januar i år. Det neste han husker er at han våknet og at Sandtrøen lå på gulvet med blod i halsen, forklarte han i retten i dag.

Han er også siktet for likskjending, noe han kategorisk nekter for.

Kjøkkenkniv Påtalemyndigheten mener Fosen-mannen drepte studentnaboen sin med en kjøkkenkniv mot halsen i hennes egen leilighet på Kalvskinnet i Trondheim.

Kniven på bildet er våpenet politiet mener ble brukt under drapshandlinga. Selv husker tiltalte at han tok kvelertak på henne og at han slo henne i hodet med en flaske, men etter dette svartnet det for ham.

- Jeg har en mistanke om at jeg er gjerningsmannen, kan man si, sa han i retten.

DNA Påtalemyndigheten mener å ha DNA-bevis som knytter tiltalte til kniven. Det kom fram i retten i dag.

- Avdødes blod er funnet på tuppen av kniven og det er DNA fra tiltalte på knivskaftet, sier statsadvokat og aktor Per Morten Schjetne til Dagbladet.

HUSKER IKKE: 25-åringen som er tiltalt for drapet sier han ikke vet om han drepte Sandtrøen fordi han ikke husker. Samtidig tror han det er sannsynlig at han sto bak drapet. Foto: Ron Holan
HUSKER IKKE: 25-åringen som er tiltalt for drapet sier han ikke vet om han drepte Sandtrøen fordi han ikke husker. Samtidig tror han det er sannsynlig at han sto bak drapet. Foto: Ron Holan Vis mer

Schjetne mener tiltalte er selektiv om hva han husker og ikke.

- Han sier han ikke husker noe rundt denne kniven og hva som skjedde etterpå. Samtidig husker han i detalj at han dusja senere på natta. Han husker altså detaljer rundt noe han har gjør hver dag, men ikke noe om en ting han har gjort én gang i livet, mener Schjetne.

Mannens forsvarer, advokat Christian Wiig, mener hans klient klarte seg bra i sitt første møte med rettssystemet.

- Han har gjort et forsøk på å forklare seg så godt han kan ut i fra hva han husker, og har gitt en forklaring på hva han mener har skjedd, sier Wiig.

- Narkotikaen avgjørende Tiltalte trodde muligens det var narkotikabruken som fikk ham til å reagere på denne måten. Ifølge ham selv var dette første gang han prøvde det. Han hadde vært på besøk hos Sandtrøen. De hadde festet med alkohol mens de så på den svenske dramafilmen «Så som i himmelen».

Etterpå hadde de tatt narkotika. Tiltalte forklarte i retten at han hadde forhåpeninger om at skulle ha sex denne kvelden, men han ble avvist av Sandtrøen. Det hadde også vært en krangel om penger og etter hvert utviklet det seg til et basketak, ifølge tiltalte.

- Jeg har blitt avvist flere ganger tidligere, uten at jeg har reagert på den måten, sa han.

DREPT: Linn Sandtrøen. Foto: Privat
DREPT: Linn Sandtrøen. Foto: Privat Vis mer

Advokat Wiig tror også det var narkotikaen som var avgjørende for hans voldelige oppførsel.

- Det tippet helt over for ham som følge av metamfetaminbruken, sier Wiig til Dagbladet.

Etter 25-åringens forklaring i dag, mener advokaten hvilke bevis som blir lagt fram, er helt avgjørende for å finne ut hva som skjedde.

- Hva har skjedd her? Det blir opp til bevisene i saken å avgjøre, sier han.