Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltaltes venn forandret forklaring

Haugesund: En av bestevennene til tiltalte i Birgitte-saken, forklarte seg i dag annerledes om tidspunktet for når han og tiltalte skiltes drapsnatten, enn han har gjort i tidligere politiavhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kan få betydning for spørsmålet om aktor greier å sannsynliggjøre at 20-åringen, som er tiltalt for å ha drept sin 17 år gamle kusine, møtte Birgitte Tengs drapsnatten.

Greier forsvarerne å så tvil om at fetteren til Birgitte forlot Kopervik på et så tidlig tidspunkt at han ikke kan ha truffet Birgitte drapsnatten, vil dette harmonere dårlig med tilståelsen som 20-åringen ga i februar/mars i år. Denne tilståelsen, som tiltalte trakk i sommer, er påtalemyndighetens eneste bevis i saken mot Karmøy-gutten.

Husker ikke

I politiavhørene som er tatt opp både rett etter drapet, og pågripelsen av tiltalte, sa vitnet at han og kameratene forlot ungdomsdiskoteket ved midnattstid, eller litt etter midnatt.

- Dette stemmer ikke. Vi gikk fra U-22 klokken 23.55, sa 20-åringen.

Dette begrunnet han med at kameratflokken skulle hente en annen venn som jobbet som vakt ved diskoteket.

- U-22 stenger klokken 24.00. Vi gikk fem minutter før stengetid, slik at kameraten vår skulle slippe å være igjen på diskoteket for å rydde opp, forklarte 20-åringen.

- Men hvorfor sa du at dere forlot diskoteket først ved midnatt i avhør som ble tatt opp så sent som 11. februar i år, spurte aktor, førstestatsadvokat Harald L. Grønlien.

- Det husker jeg ikke, det er lenge siden det avhøret ble gjort, sa 20- åringen.

(NTB)

Hele Norges coronakart