- Tim satt mye hjemme og spilte Counter-Strike

17-åringen bak tragedien i Winnenden var god i skytespillet, forteller klassekamerat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WINNENDEN/OSLO (Dagbladet.no): Tim Kretschmer (17) tilbrakte mye av fritida si med å sitte hjemme og spille skytespillet «Counter-Strike».

Det forteller den avdøde guttens klassekamerat Aki (17) til Dagbladet.no.Hovedformålet i det svært populære førstepersonsspillet er å skyte flest mulig fiender.

- Jeg spilte «Counter-Strike» med ham; jeg vil si han var god, sier Aki, som det siste året har gått i samme lærlingklasse som Tim, etter at han for to år siden sluttet på Albertville-Realschule - der han i går tok livet av ni medelever og tre lærere med farens våpen.Begge fikk opplæring i salg og markedsføring.

Tilbaketrukket Aki beskriver klassekameraten som en normal og rolig, men tilbaketrukket gutt.

- Han satt mye hjemme og deltok ikke på fester og slikt. Han hadde kanskje to-tre venner som han spilte poker og dataspill med. Mot meg var han bare vennlig, sier 17-åringen.- Hadde du inntrykk av at han var i stand til å drepe?- Nei. Jeg kan ikke forestille meg hvilken grunn han hadde til å drepe uskyldige mennesker, sier Aki og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.