Timbuktus turnebuss tok fyr på vei hjem fra Norge

Hip-hop-artisten måtte flykte ut.

-DRAMATISK:  - Det kom plutselig store flammer og mye røyk at av motoren. Ingen kom til skade, men det var ganske så dramatisk, sier lydmannen Johan Kemp til Dagbladet. Timbuktus budd begynte å brenne på E6 sør for Gøteborg i dag. Foto: Johan Kempe
-DRAMATISK: - Det kom plutselig store flammer og mye røyk at av motoren. Ingen kom til skade, men det var ganske så dramatisk, sier lydmannen Johan Kemp til Dagbladet. Timbuktus budd begynte å brenne på E6 sør for Gøteborg i dag. Foto: Johan KempeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den populære hiphop-artisten Timbuktu måtte flykte fra en brennende buss i dag tidlig.

Deler av bussen smeltet av varmen, og bakruten sprakk, skriver Expressen.se.

- Det kom plutselig store flammer og mye røyk at av motoren. Ingen kom til skade, men det var ganske så dramatisk, sier lydmannen Johan Kempe til Dagbladet.

- Dramatisk
Timbuktu var på vei hjem fra Stavernfestivalen, der han har spilt i helga, da ulykken skjedde på motorvegen, én mil nord for Varberg i Sverige.

Plutselig så sjåføren av bussen at flammer slo ut fra bussen. Heldigvis greide han å stanse før større deler av bussen tok fyr, og Timbuktu og de andre i bussen kunne flykte ut.

Sjåføren forsøkte å slukke brannen med to brannslukningsapparat fram til redningstjenesten kom til stedet. I mellomtiden sto Timbuktu og de andre og så på fra veikanten.

- Vi vet ikke hva årsaken til brannen var, men brannmannskapet kom raskt til stedet og fikk slokket den, sier Kempe til Dagbladet.

Det var tilsammen 13 personer i bussen; Timbuktu, bandet og teknikere.

Takket for hjelpen
Timbuktu og resten av staben rundt ham måtte ta en annen buss hjem til Malmö. Hans neste konsert er i Lysekil på onsdag.

- Bussen var så skadet at vi måtte bytte buss for å komme oss videre, sier Kempe.

Men før han dro, takket han redningsselskapet som kom og slukket brannen.

- Timbuktu takket oss for hjelpen og da berømte jeg sjåføren hans for hvordan han hadde reagert, sier redningsleder Pelle Pettersson i Varberg til nyhetsbyrået TT.

MÅTTE FLYKTE: Timbuktu, eller Jason Diakité som han egentlig heter, fikk problemer med bussen på vei hjem fra Stavernfestivalen i dag morges. Foto: Lars Eivind Bones
MÅTTE FLYKTE: Timbuktu, eller Jason Diakité som han egentlig heter, fikk problemer med bussen på vei hjem fra Stavernfestivalen i dag morges. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer