Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Timelønn: 2500 kroner

Eiendomsmegler1 Midt-Norge tar 2.500 kroner per time, men da er markedsføring i kjedens egen ukeavis inkludert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra nyttår har kunder kunnet velge å gi eiendomsmeglere timebetalt. Men enkelte meglere tar 2.500 kroner i timen, mer enn både tannleger og advokater.

Det viser en undersøkelse VG har gjort. Ifølge avisa er det nesten ingen som velger å betale megleren per time, til tross for at loven om eiendomsmegling nå krever at meglerne også skal gi tilbud om betaling på timesbasis.

Eiendomsmegler1 Midt-Norge tar 2.500 kroner per time, men da er markedsføring i kjedens egen ukeavis inkludert.

- Vi har ikke lagt timesprisen høyt for å få kunden til å velge provisjonsmodellen, overhodet ikke, sier meglerfirmaets markedssjef, Eirik Jensen. Han understreker at prisen også inkluderer lønn til flere medarbeidere enn megleren, blant annet oppgjørsmedarbeidere.

Vanlig timespris hos tannleger er mellom 1.200 og 1.800 kroner, mens tall fra Den Norske Advokatforening viser en snittpris på 1.300 kroner timen for privatklienter.

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon er ikke sjokkert over timesprisene hos meglerne, men ser ikke bort fra at noen kan ha satt prisen høyt for at kundene skal velge provisjonsbetaling.

- Vi må se an markedet litt. Vi må nok la dem få litt tid til å justere seg, sier Thon til VG.

NTB

FINE PROSPEKTER: Og høy timelønn. Arkivfoto: Tøm E. Østhuus/Dagbladet
FINE PROSPEKTER: Og høy timelønn. Arkivfoto: Tøm E. Østhuus/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media