Timepris på 1,7 millioner

Statsminister Sharons korte besøk til Norge i fjor kostet flesk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsbesøk koster penger, det vet alle. Men da en av verdens største terrormål, Ariel Sharon kom på seks timers besøk i fjor sommer løp takstameteret løpsk. Ifølge Dagsavisen kostet bare sikkerhetsinnsatsen til politiet 10 millioner kroner. Det gir en timepris på 1,7 millioner skattekroner.

Polititjenestefolk fra hele landet ble omdirigert til Molde der Kjell Magne Bondevik skulle vise fram amtmannsgården Nøisomhed og ha politiske samtaler. Men noe nøysomhet på kostnadsssiden var det ikke. For i tillegg til sikkerhetsopplegget kommer utgifter til flyreiser, hotell, mat og drikke til staben i utenriksdepartementet og ved statsministerens kontor.

Erstatning

Mens Sharon besøkte Molde var det jazzfestival og i ettertid har kulturminister Valgerd Svarstad Haugland gitt festivalledelsen en kvart million kroner i kompensasjon for sine merutgifter i forbindelse med statsbesøket.

GJEST:</B> Kjell Magne Bondevik måtte vise Sharon Molde, i stedet for å ha møtet i Oslo til en rimligere pris.
STORE STYRKER:</B> det var varslet demonstrasjoner i Molde og politiet isolerte demonstrantene slik at ingen kunne finne på noen sprell.