- Timer unna døden

Christina (15) reddet seg ved å krype under et tre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens helikoptrene kretset over hodet hennes, lå Christina Røsvassbukt hardt skadet og medtatt på bakken under - bare 1800 meter i luftlinje fra der hun forsvant.

- Hun kunne ikke forstå hvorfor de ikke så henne. Når hun først ble reddet, visste hun ikke om det var drøm eller virkelighet, sier moren Lydia Røsvassbukt (35) til Dagbladet.no.

Hun er overlykkelig over at saken nå er over.

- Nå er det endelig overstått, og vi er bare glade.

Brakk ryggen

- Christina klarte å holde seg tørr ved å krype under noen trær. Hun tenkte klart. Det var det hun reddet seg på, forklarte Laila R. Pettersen, jentas tante, på en pressekonferanse på St. Olavs hospital i Trondheim i dag. Hun var til stede sammen med ektemannen Bjørn.

Christina har et brudd i en ryggvirvel i overgangen til korsryggen. Bruddet ble forårsaket av at hun hadde falt ned en skrent, ble det opplyst på pressekonferansen. Omfanget av skaden er fortsatt noe uklar, og det må tas flere røntgenbilder før det kan avgjøres om en operasjon er nødvendig.

Hun skal ikke ha vært lei seg da hun gikk hjemmefra, bare hatt lyst på en lengre tur. Christina kan ikke ha kommet langt etter fallet, og redningsmannskapene skal ha sett merker i marka der jenta hadde krabbet.

Da hun ble bragt til sykehuset hadde hun hovne og misfargede ben og armer, i tillegg til skrubbsår og skrammer. 15-åringen hadde en kroppstemperatur på 30,5 grader da hun ble funnet av et Sea-King helikopter.

- Hun drakk store mengder vann når hun kom til sykehuset, opplyste overlege Sverre Slørdahl ved avdeling for barn og ungdom på St. Olavs hospital. I tillegg fikk hun umiddelbart næring intravenøst.

Christina skal ha klart å få i seg litt regnvann, men det er uklart om hun fikk spist de fire dagene hun lå skadet.

Drømmer om dusj

I går fikk Christina smertestillende, men hun har klart seg uten i dag. Samtidig klarer hun nå å bevege på føttene. Det er kanskje et godt tegn, men legene mener det er for tidlig å si om hun risikerer varige mén.

- Det er et stort mirakel at hun er i live. Hun følte at hun hadde sett hus, og at hun ikke var langt unna. Christina hadde sklidd, men har ikke klart å forklare hvor langt, opplyste Pettersen, som også sa at det jenta har aller mest lyst på, er en dusj.

Det er fortsatt mye som er uklart ved saken, siden Christina bare har klart å forklare delvis detaljert om hva som har skjedd. Én ting var hun imidlertid klar på:

- Hun sa at hun var altfor ung til å dø. Hun har holdt håpet oppe, og har bevist at hun er tøff og modig, sa tanten.

<B>FUNNET: 15-årige Christina ble fraktet rett til sykehus.