Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Timeshare-sjef tok 60 millioner fra kassen

Mannen som er hovedeier og konsernsjef i Anfi Gruppen tømte kassen for 60 millioner for å berge eget selskap fra likviditets-problemer.

 Anfi del Mar:  Sjefen ved timeshare-komplekset tømte kassen for 60 millioner uten å spørre styret. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
Anfi del Mar: Sjefen ved timeshare-komplekset tømte kassen for 60 millioner uten å spørre styret. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ferieresorten Anfi del Mar på Gran Canaria er et yndet feriested for mange nordmenn. Bak fasaden har det imidlertid gått varmt for seg det seneste året etter at styret oppdaget av konsernsjef Santiago Santana Cazorla hadde tømt Anfi-kassen for 6,9 millioner euro uten å spørre styret, skriver Finansavisen.

Pengene skal han ha overført til sitt eget selskap, Los Hermanos Santana Cazorla, som slet med store likviditetsproblemer. Det kinkige er at Cazorla, som er kjent som kanarisk byggmester, både er konsernsjef og styremedlem i Anfi Gruppen.

Årsregnskapet avslørte Uttakene skjedde gjennom 2012 og 2013, og ble oppdaget i forbindelse med arbeidet med årsregnskapet for 2012.

- Han mente at dette var en god investering for Anfi Gruppen og at han burde ha rett til å gjøre det ettersom han hadde hjulpet Anfi Gruppen tidligere. Saken var imidlertid ikke styrebehandlet, noe den burde vært, sier styremedlem Jarl Whist til Finansavisen.

Pengene skal ha blitt brukt til å dekke opp for likviditetsunderskudd i Cazorlas selskap, og det har gått rykter om at pengene gikk til å betale lønninger. Dermed gikk de norske eierne til søksmål mot Cazorla.

- Han har tilbakebetalt pengene nå, men straffesaken løper videre uten at jeg vet hvordan den vil ende. Vi er mest opptatt av vanlig corporate governance og fullmaktssystem, sier Whist til Finansavisen, og legger til at de har fått god markedsrente på pengene.

De urettmessige uttakene har imidlertid ikke fått konsekvenser for Cazorlas rolle i selskapet.

Flere nyheter Nå får boligkjøperne hjelp
Gir seg ikke før hun har vunnet over DNBs lånesurr
Svensk hotshot-megler tapper konkurrenter:- Lettere enn jeg trodde

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!