FORSVANT: Timmothy Pitzen forsvant i 2011 da mora begikk selvmord. Nå, åtte år etter, kan han ha dukket opp igjen, i live. Foto: Aurora Police Department
FORSVANT: Timmothy Pitzen forsvant i 2011 da mora begikk selvmord. Nå, åtte år etter, kan han ha dukket opp igjen, i live. Foto: Aurora Police Department Vis mer

Timmothy (6) forsvant da mora begikk selvmord i 2011. Nå kan han være funnet i live

Men foreløpig kan ikke politiet fastslå med sikkerhet at det er Timmothy Pitzen som ble funnet onsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag morgen så flere personer i et nabolag i Newport i Kentucky en ung gutt i gata, skriver WCPO.

De oppfattet ham som en mistenkelig person, helt til de så at han hadde blåmerker i ansiktet og så skremt ut. Da ringte de politiet.

- Vi ante ikke om noen hadde angrepet ham eller om de kom til å komme tilbake, fordi han gikk bare fram og tilbake. Han lente seg opp mot en bil. Han gikk ingen steder før politiet kom, sier Crekasafra Night.

Overfor politiet hevdet den 14 år gamle gutten at han «nettopp hadde rømt fra to kidnappere», som hadde holdt ham fanget i sju år, ifølge en politirapport ABC News har fått tilgang til.

Hevder han er savnet gutt

Den unge gutten fortalte politiet at navnet hans er Timmothy Pitzen og at han og hans kidnappere hadde bodd på et Red Roof Inn-motell, men han «ante ikke hvor».

Politiet i Campbell County i Kentucky kontaktet de nærliggende politidistriktene, i Cincinnati og de nordlige delene av Kentucky, da de hadde søkt gjennom alle Red Roof Inn i sitt område.

- Timmothy hadde tilsynelatende nettopp rømt og fortsatte å løpe over ei bru og inn i Kentucky, heter det i rapporten.

Politiet har så langt ikke klart å fastslå identiteten til gutten med sikkerhet, men dersom det skulle vise seg å være Timmothy Pitzen vil det være en oppsiktsvekkende historie. Han har nemlig vært savnet siden 2011.

Mora begikk selvmord

I mai 2011 fikk Timmothy, som er fra Aurora, en forstad til Chicago, tre dager fri fra skolen, og reiste på en liten ferie sammen med mora, Amy Fry-Pitzen. De to skulle blant annet besøke Brookfield Zoo, skriver Chicago Tribune.

Men Timmothys mor led av depresjoner og tok livet sitt inne på et motellrom i Rockfort i Illinois, under det som etter planen skulle være en tre dager lang ferie.

Mora skal ha etterlatt seg et brev der det sto at Timmothy var trygg og at han var sammen med folk som tok vare på ham.

Politiet som etterforsket saken sa også at mora hadde gjort ting som kunne antyde at hun hadde overlatt sønnen til en venn, men Timmothy ble aldri funnet.

Seksåringens forsvinning fikk nasjonal oppmerksomhet. Noen dager etter forsvinningen sto Timmothys far, Jim Pitzen, fram på TV og fortalte at han var overbevist om at sønnen fremdeles var i live.

- Han er der ute et eller annet sted og jeg vet han har det bra. Jeg vil bare at han skal komme hjem til familien sin, sa faren.

- Det kan være bløff

Politiet i Aurora, som altså er Timmothys hjemsted, har nå sendt to etterforskere til Cincinnati-området.

- Vi har fått tusenvis av tips om at han har dukket opp i forskjellige områder. Vi aner ikke hva som møter oss når vi kommer dit. Det kan være det er Pitzen. Det kan være en bløff, sier politisjef i Aurora, Bill Rowley, til nyhetsbyrået AP.

I en uttalelse sier FBI at deres lokalkontorer i Louisville og Cincinnati bidrar i en etterforskning av et forsvunnet barn.

Timmothy Pitzens bestemor, Alana Anderson, sier til WISN-TV, at myndighetene så langt har fortalt dem veldig lite.

- Vi vet bare at en 14 år gammel gutt ble funnet og gikk til politiet. Vi ønsker ikke at vi eller vår familie skal få forhåpninger før vi vet mer. Vi har opplevd falske meldinger og fått falskt håp før, sier Anderson.

- Dersom det viser seg at det er ham, vil vi bli overlykkelige.

DNA-svar om et døgn

Når det gjelder den 14 år gamle gutten så vil det ta et døgn før politiet får svar på DNA-prøver som med sikkerhet kan fastslå guttens identitet.

Så langt har han gitt politiet en beskrivelse av det som skal være hans kidnappere.

- Timmothy beskriver de to kidnapperne som to menn, hvite, kroppsbyggertyper. En hadde svart, krøllete hår, en Mountain Dew-T-skjorte og jeans, og hadde en spindelvev-tatovering i nakken. Den andre var lav og hadde en slange-tatovering på armene, heter det i politirapporten.

Mennene skal ha kjørt en nyere SUV.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer