ETTERFORSKES:  Ukrainas tidligere statsminister Julia Timosjenko blir etterforsket for brudd på budsjettloven og for maktmisbruk som følge av mistanke om misbruk av inntekter fra handel med klimakvoter. Foto: REUTERS / Gleb Garanitsj / SCANPIX
ETTERFORSKES: Ukrainas tidligere statsminister Julia Timosjenko blir etterforsket for brudd på budsjettloven og for maktmisbruk som følge av mistanke om misbruk av inntekter fra handel med klimakvoter. Foto: REUTERS / Gleb Garanitsj / SCANPIXVis mer

Timosjenko etterforskes for klimasvindel

Undersøkes for misbruk av inntekter på 1,7 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ukrainas tidligere statsminister Julia Timosjenko vil bli etterforsket for «misbruk» av inntekter på 1,7 milliarder kroner fra salg av klimakvoter.
Det opplyste påtalemyndigheten i Ukraina onsdag. Saken gjelder bruk av inntekter over statsbudsjettet fra salg av klimakvoter i 2009, og Timosjenko etterforskes for brudd på budsjettloven og for maktmisbruk. Inntekter på 1,7 milliarder kroner fra kvotesalg kan ifølge påtalemyndigheten ha blitt misbrukt av regjeringen og finansdepartementet, noe som har hatt «alvorlige konsekvenser» for Ukrainas nasjonale interesser.

Ukraina har et overskudd av utslippskvoter som landet kan selge til andre industriland som har påtatt seg utslippsforpliktelser i Kyotoprotokollen. Julia Timosjenko tapte mot Viktor Janukovitsj i presidentvalget i Ukraina tidligere i år og er nå gått over i opposisjon.


(NTB)

?