Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Timosjenko pågrepet i Ukraina

En domstol i Ukraina ga tirsdag ordre om at tidligere statsminister Julia Timosjenko skulle pågripes for å gjennomføre et avhør.

ARRESTERT: Julia Timosjenko er pågrepet i hovedstaden Kiev idag. Her er den tidligere statsministeren under valget i 2006. Foto. Henning Lillegård / Dagbladet
ARRESTERT: Julia Timosjenko er pågrepet i hovedstaden Kiev idag. Her er den tidligere statsministeren under valget i 2006. Foto. Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ukrainske statsadvokaten varsler imidlertid at det ikke er aktuelt å fengsle den kjente opposisjonslederen.

- Akkurat nå har vi et avhør, og når de avslutter, kommer Julia Timosjenko til å dra hjem, sier en representant for påtalemyndigheten, general Renat Kuzmin.

Timosjenkos eget parti sendte tirsdag ut en kunngjøring på nettet der det sto at «myndighetene har arrestert Julia Timosjenko».

Timosjenko har også flere ganger tidligere blitt innkalt til avhør som følge av at hun anklages for å ha svindlet staten for store summer i perioden da hun tjente som statsminister.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media