Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Timosjenko satt fri

Skal ha vinket til tilhengerne på vei ut fra sykehuset hvor hun har vært bevoktet.

SKAL VÆRE FRI: Flere nyhetsbyråer og den ukrainske avisa Kyiv Post melder litt før klokka 17 at Julia Timosjenko er satt fri. Her holder hun appell på Frihetsplassen i Kiev for ca. 20 000 tilhengere i 2006. FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
SKAL VÆRE FRI: Flere nyhetsbyråer og den ukrainske avisa Kyiv Post melder litt før klokka 17 at Julia Timosjenko er satt fri. Her holder hun appell på Frihetsplassen i Kiev for ca. 20 000 tilhengere i 2006. FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere nyhetsbyråer og den ukrainske avisa Kyiv Post melder litt før klokka 17 at Julia Timosjenko er satt fri.

Ifølge Reuters ble Timosjenko idag satt fri fra sykehuset hvor hun har vært holdt under bevoktning mesteparten av tida siden hun ble dømt i 2011.

Den tidligere statsministeren vinket ifølge nyhetsbyrået til tilhengerne fra bilen hun satt i på vei ut fra sykehuset som ligger i byen Kharkiv sørøst i Ukraina, melder en Reuters-fotograf.

Det samme rapporterer AFPs korrespondent.

Timosjenko har vært på sykehuset for å få behandling for en rygglidelse.

Ukrainas hardt pressede president Viktor Janukovitsj har i dag gitt et intervju med en lokal TV-stasjon.

Han kaller parlamentets vedtak om å kaste ham og skrive ut nyvalg for illegitime, og mener at det som skjer kan sammenliknes med et statskupp.

Dagbladet kommer med mer.

Hele Norges coronakart