- Timothy (6) og Joachim (4) burde kommet hjem for lengst

Dersom norske myndigheter hadde lagt press på Slovakia, ville brødrene vært hjemme i Norge for lenge siden, mener advokat.

SAMMEN MED PAPPA: Joachim (4) og Timothy (6) smiler på pappas fang i Vesterålen. Et halvt år senere ble brødrene bortført av sin mor til Slovakia. Der har de vært i fem år nå, selv om far har full foreldrerett for barna. FOTO: Privat
SAMMEN MED PAPPA: Joachim (4) og Timothy (6) smiler på pappas fang i Vesterålen. Et halvt år senere ble brødrene bortført av sin mor til Slovakia. Der har de vært i fem år nå, selv om far har full foreldrerett for barna. FOTO: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Brødrene Timothy og Joachim var seks og fire år da de ble bortført til morens hjemland Slovakia i 2005. Selv om deres far er tilkjent full foreldrerett og myndighetene har slått fast at guttene skal tilbakeføres til Norge, bor de fortsatt hos sin mor i Slovakia.

- Norske myndigheter er for feige. De må inn med tyngde, men gjør ingenting. Dersom de hadde lagt press på myndighetene i Slovakia, kunne de fått til en løsning for lenge siden, sier advokat Randulf Å. Riderbo.

Han representerer Tommy Hoholm, far til de to guttene. Hoholm kjemper fortsatt for å få sønnene tilbake til Vesterålen hvor han bor. Men det har vist seg å være svært vanskelig.

Kritiserer UD Slovakia har ratifisert Haag-konvensjonen hvilket betyr at barna skulle ha blitt overført til Norge ettersom landet har skrevet under på at de skal samarbeide i slike saker. Ned tanke på dette mener Randulf Å. Rinderbo det er svært underlig at Norge ennå ikke har fått barna hjem.

Han reagerer kraftig på måten norske myndigheter - og da spesielt Utenriksdepartementet (UD) - har håndtert denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer