- LÅ PÅ SOVEROMMET: Pistolen, en Beretta 9 mm, skal ha ligget på usikret på soverommet i familiens hjem. Foto: AP/Christof Stache/SCANPIX
- LÅ PÅ SOVEROMMET: Pistolen, en Beretta 9 mm, skal ha ligget på usikret på soverommet i familiens hjem. Foto: AP/Christof Stache/SCANPIXVis mer

Tims pappa kan anklages for uaktsomt massemord

Dersom han visste om sønnens planer da han lot drapsvåpenet ligge på soverommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Da 17 år gamle Tim Kretschmer skjøt og drepte til sammen 15 personer på og ved skolen «Albertville Realschule» i går, brukte han faren sin pistol.

Våpenet, en Beretta 9 mm, var en av farens 15 våpen. Faren er en aktiv skytter og alle våpnene skal ha vært lovlig registrert. Våpnene var også oppbevart på lovlig vis.

Bortsett fra ett: Drapsvåpenet skal ha ligget på farens soverom, ifølge politiet.

- Skjøt 112 ganger
Nå vurderer tysk politi å sikte faren for å ha oppbevart våpenet ulovlig måte slik at det var mulig for sønnen Tim å bruke det, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Alt tyder på at faren har oppbevart dette våpenet på uaktsomt vis, sier talsmann Ralf Michelfelder i politiet.

Ifølge Reuters avfyrte Kretschmer til sammen 112 skudd, 60 av dem på skoleområdet. Klokken 9.30 lokal tid gikk han inn på sin gamle skole Albertville Realschule i Winnenden iført svart militæruniform og gassmaske.

Inne på skolen drepte han tolv personer, ni av dem elever. Åtte var jenter og tre kvinnelige lærere.

Da politiet ankom stedet flyktet 17-åringen i farens Porsche. Etter cirka tre timer på flukt havnet han i en skuddveksling med politiet der han ble skutt i beina og så tok sitt eget liv. I mellomtiden skjøt og drepte han tre personer og skadet to politibetjenter.

AVFYRTE 112 SKUDD: Tim Kretschmer (17). Foto: REUTERS/SCANPIX
AVFYRTE 112 SKUDD: Tim Kretschmer (17). Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Da han ble undersøkt, livløs på parkeringsplassen, hadde han 109 ubrukte patroner på kroppen.

«Ufrivillig masseslakt»
Påtalejurist Siegfried Mahler i Stuttgart sier ifølge Reuters at faren kan få straff dersom det er beviselig at han oppbevarte våpenet usikret. Han kan i verste fall anklages for «ufrivillig massemord» dersom det finnes bevis for at sønnen hadde gitt sin far advarsler om drapsplanene.

Våpenloven i Tyskland ble strengere i 2002 etter at 19 år gamle Robert Steinhauser skjøt og drepte 16 mennesker og seg selv i en skolemassakre i Erfurt i de østre delene av Tyskland.

Debatten om en enda strengere våpenlov har kommet på dagsorden etter gårdagens hendelse. Innenriksminister Wolfgang Schaeuble ser det imidlertid annerledes.

- Vi burde ikke tenke på strengere lover hele tiden, men på hva vi kan gjøre for å endre samfunnet, sier han i et intervju med nyhetsbyrået.