Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tims sjef hylles over hele verden på grunn av denne doningen

Norsk gravemaskin vekker oppsikt på sosiale medier.

 BLE AVGJØRENDE  Tim Knutsen fra Enebakk har nå kjørt med denne spesialtilpassede gravemaskinen i snart ett og et halvt år. Doningen er et NAV-støttet samarbeidsprosjekt mellom Knutsens firma og entreprenøren Nasta. Foto: Nasta
BLE AVGJØRENDE Tim Knutsen fra Enebakk har nå kjørt med denne spesialtilpassede gravemaskinen i snart ett og et halvt år. Doningen er et NAV-støttet samarbeidsprosjekt mellom Knutsens firma og entreprenøren Nasta. Foto: Nasta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For ett og et halvt år siden var Tim Knutsen fra Enebakk uten jobb. Nå er han både gravemaskinfører og internettfenomen.

Dette etter at Jakhelln Entreprenør gikk til anskaffelse av en spesialtilpassa gravemaskin der kontrollrommet heiser seg ned til bakken.

Det gjorde at Knutsen, som i 2006 ble lam fra livet og ned etter en trafikkulykke, virkelig kunne komme inn i arbeidslivet.

- Jeg gleder meg som en unge, og så er jeg så takknemlig for at Jakhelln-firmaet gir meg en mulighet, sa Knutsen i ifjor til nettstedet AT.no.

Prosjektet, som ble gjennomført av firmaet Nasta med støtte fra NAV, har siden den gang vakt oppsikt i hele verden.

I skrivende stund har bildet av Knutsen blitt likt over 700 000 ganger via Facebook og delt av rundt 200 000 brukere på Facebook.

- Han er beviset på at om du vil så får du det til, sier Nicolai Jakhelln, daglig leder i Lillestrøm-firmaet Jakhelln Entreprenør, som forteller om en ivrig arbeider.

Jakhelln sier at han var på utkikk etter en maskinfører på tidspunktet da han kom i kontakt med Knutsen, og at han bestemte seg for å gi han en sjanse.

Dette på tross av at Knutsen brukte rullestol og ikke hadde noen erfaring fra yrket fra tidligere av.

- Siden den gang har han utviklet seg masse. Han har i dag jobbet over tusen timer for oss og er blitt veldig flink i jobben sin, sier Jakhelln til Dagbladet.

Den daglige lederen fikk tak i maskinen via Nasta, et firma som spesialtilpasser gravemaskiner for kundene sine.

Han forteller om et godt samarbeid med NAV.

- Etter det jeg har forstått startet dette da en NAV-konsulent så Knutsen heise seg opp i en gravemaskin under et kurs, noe som startet prosessen som ledet fram til oppdraget. Jeg solgte egentlig skinnet før bjørnen ble skutt når vi foreslo en heis som skulle løfte han opp i hytta på maskinen, sier Jan-Ivar Ibsen i Nasta om prosjektet.

I etterkant er Ibsen glad for at gravemaskinen har blitt så populær.

- Vi har ikke fått noen flere forespørsler for denne typen gravemaskiner, men det er veldig morsomt at den har blitt tatt så godt i mot, sier Jan-Ivar Ibsen til Dagbladet.

 PÅ JOBB:  Tim Knutsen har jobbet siden han for ett og et halvt år siden fikk tilgang på denne gravemaskinen. Foto: Nasta
PÅ JOBB: Tim Knutsen har jobbet siden han for ett og et halvt år siden fikk tilgang på denne gravemaskinen. Foto: Nasta Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!