Tina (25) satte i gang egen etterforskning av venninnens dødsfall. Nå er en politimann siktet for drap

Tina Maabø Tellefsen fant overvåkingsbildet som snudde Telemark-saken opp ned.

FANT BEVISET: Tina Maabø Tellefsen sørget for å finne beviset som felte politimannens forklaring gjennom et videokamera på Brotorvet.  Kameraet er på kjøpesenterets vegg - med ring rundt. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FANT BEVISET: Tina Maabø Tellefsen sørget for å finne beviset som felte politimannens forklaring gjennom et videokamera på Brotorvet. Kameraet er på kjøpesenterets vegg - med ring rundt. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STATHELLE (Dagbladet): En politimann fra Bamble (40) er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen (33). Han var den siste som så henne før hun ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. August.

I 10 dager holdt den siktede politimannen munn om de faktiske forholdene rundt Linns dødsfall, før han ble siktet for falsk forklaring etter et overvåkingsbilde viste de to sammen på et tidspunkt han angivelig skulle ha vært langt unna Linn.

Fant bildet Det var Tina som fant fram til overvåkingsbildet, gjennom grundig detektivarbeid.

- Hva førte til at du tenkte på kameraet på Brotorvet?

Fredagen jeg fant det var jeg hjemme med sønnen min. Vi tok en lur, men så bråvåknet jeg og fikk for meg at det måtte være kamera knyttet til Sparebanken på Brotorvet, forteller Tina.

Senere samme dag gikk hun tur sammen med sin mor. De besøkte Brotorvet.

Forstod alvoret - Der snakket jeg med en vakt om saken. Han forstod alvoret og lot meg se bildene. Etter en stund dukket bildene opp. Både lettelse og forferdelige følelser av å ha sett hennes siste minutter kom over meg. Der så jeg også bilder av dem sammen på brua, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer