Tina (25) satte i gang egen etterforskning av venninnens dødsfall. Nå er en politimann siktet for drap

Tina Maabø Tellefsen fant overvåkingsbildet som snudde Telemark-saken opp ned.

FANT BEVISET: Tina Maabø Tellefsen sørget for å finne beviset som felte politimannens forklaring gjennom et videokamera på Brotorvet.  Kameraet er på kjøpesenterets vegg - med ring rundt. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FANT BEVISET: Tina Maabø Tellefsen sørget for å finne beviset som felte politimannens forklaring gjennom et videokamera på Brotorvet. Kameraet er på kjøpesenterets vegg - med ring rundt. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STATHELLE (Dagbladet): En politimann fra Bamble (40) er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen (33). Han var den siste som så henne før hun ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. August.

I 10 dager holdt den siktede politimannen munn om de faktiske forholdene rundt Linns dødsfall, før han ble siktet for falsk forklaring etter et overvåkingsbilde viste de to sammen på et tidspunkt han angivelig skulle ha vært langt unna Linn.

Fant bildet Det var Tina som fant fram til overvåkingsbildet, gjennom grundig detektivarbeid.

- Hva førte til at du tenkte på kameraet på Brotorvet?

Fredagen jeg fant det var jeg hjemme med sønnen min. Vi tok en lur, men så bråvåknet jeg og fikk for meg at det måtte være kamera knyttet til Sparebanken på Brotorvet, forteller Tina.

Senere samme dag gikk hun tur sammen med sin mor. De besøkte Brotorvet.

Forstod alvoret - Der snakket jeg med en vakt om saken. Han forstod alvoret og lot meg se bildene. Etter en stund dukket bildene opp. Både lettelse og forferdelige følelser av å ha sett hennes siste minutter kom over meg. Der så jeg også bilder av dem sammen på brua, sier hun.

Tina sikret seg straks beviset som knuste politimannens forklaring til da. Men visste ikke hvem hun skulle henvende seg til.

- Hvem kunne jeg stole på i politiet. Mannen det gjaldt var på jobb.

Tina tok kontakt med en politimann som hun kjente. Vedkommende forstod straks betydningen av hva som ble forelagt ham, og sørget for å innhente nødvendig tillatelse til å sikre seg bevisene.

Etterforskning - Hva fikk deg til å starte egen etterforskning?

- Hele uka etter at Linn ble funnet stilte familie og venner spørsmål om dødsfallet. Vi visste at noe var galt, men ikke hva.

FANT BILDET: Tina Maabø Tellefsen fant dette bildet. Overvåkningsbildet fra natt til 3. august viser den siktede politimannen sammen med kvinnen han er siktet for å ha drept. Foto: POLITIET / NTB scanpix
FANT BILDET: Tina Maabø Tellefsen fant dette bildet. Overvåkningsbildet fra natt til 3. august viser den siktede politimannen sammen med kvinnen han er siktet for å ha drept. Foto: POLITIET / NTB scanpix Vis mer

Tina gikk mange turer rundt i det aktuelle området som Linn angivelig skulle ha gått siste natten hun var i live.

Jeg kikket etter ting og gjenstander som hun kanskje hadde mistet. Sjekket ut andre kameraer, uten at det førte til noe. Mange tanker gikk gjennom hodet mitt i den tiden.

Turene ga ingen resultater.

Ga ikke opp - Til slutt kom jeg til at jeg hadde gjort det jeg kunne gjøre.

Men Tina erkjenner at hun har arvet staheten til foreldrene, og var lite villig til å gi opp. I dag er en politimann siktet for forsettlig drap takket være Linns venn ikke ville slippe arbeidet med å finne ut hva som egentlig hendte den skjebnesvangre natta.

OVERVÅKING: Det var blant annet disse kameraene som filmet den siktede politimannen og Linn Madelen Bråthen sammen, da han ifølge egen forklaring skulle ha vært et helt annet sted. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
OVERVÅKING: Det var blant annet disse kameraene som filmet den siktede politimannen og Linn Madelen Bråthen sammen, da han ifølge egen forklaring skulle ha vært et helt annet sted. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer