Skremt: Tina Hoem satt i etasjen under da det skjedde et dobbeltdrap i Trondheim mandag. Minutter seinere satt en hardt skadd ung gutt på trappa hennes. Video: Lars Eivind Bones /Reporter: Trym Mogen Vis mer

Dobbeltdrapet i Trondheim

Tina (43) hjalp hardt skadd tenåring: - Sa han var slått med hammer

Naboen i underetasjen hørte plutselig bråk. Så fant hun en blodig gutt på trappa.

TRONDHEIM (Dagbladet): Tina Hoem skulle til å stenge frisørsalongen sin Afro Hair Shop i Prinsens gate i Trondheim mandag kveld, da det plutselig smalt.

Hun forklarer at hun hørte tramping og høye lyder fra etasjen over. Plutselig var det fullstendig kaos i nabolaget. Da hadde en hardt skadd ung gutt på 18 år kommet seg ut i gata. Han satt der blødende da Tina og andre vitner kom til.

Frisøren fortalte først sin historie til Adresseavisen.

STØTTE: Tina Hoem hadde tirsdag ettermiddag besøk av venninna Anna Taylor i frisørsalongen. De fikk snakket ut om hendelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STØTTE: Tina Hoem hadde tirsdag ettermiddag besøk av venninna Anna Taylor i frisørsalongen. De fikk snakket ut om hendelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Blødde kraftig

Til Dagbladet sier Tina Hoem:

- Jeg satt her i salongen da jeg plutselig hørte høye lyder i etasjen over her. Jeg trodde først de lekte, sier hun.

Først noen minutter etterpå, rundt klokka 18.00, så hun synet på trappa utenfor frisørsalongen. En ung gutt satt der, full av blod. Et ungt par hadde også kommet til stedet, forteller frisøren.

- Jeg gikk ut til han og var helt sjokkert. Han blødde kraftig fra hodet. Jeg spurte hva som hadde skjedd og han svarte: «Jeg har blitt slått med en hammer», «jeg ble angrepet med hammer av en venn», forklarer hun.

BUTIKK: Flere av guttene skal ha bodd i leiligheten i andre etasje på dette bygget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BUTIKK: Flere av guttene skal ha bodd i leiligheten i andre etasje på dette bygget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Hun sier også at gutten fortalte at det var flere i boligen der volden hadde skjedd. De to andre døde som følge av volden, og en 18-åring er nå siktet for to forsettlige drap.

- Det var helt forferdelig. Jeg fikk ikke sove i natt på grunn av det som skjedde, sier hun.

Asylsøkere

Den siktede 18-åringen var den eneste som ikke hadde fått oppholdstillatelse i Norge. Han hadde uavklart status, noe som i praksis betyr at han kan bli kastet ut av Norge når som helst.

Politiet gikk tirsdag ut med navnene på de to tenåringene som ble drept i Trondheim mandag kveld. Det var 19 år gamle Nasratullah Hashimi og 17 år gamle Reza Alizada som mistet livet etter å ha blitt utsatt for vold mandag kveld.

Både de to avdøde, et annet voldsoffer og den siktede er av afghansk opprinnelse. Politiet opplyser til Dagbladet at de fremdeles ikke har funnet drapsvåpenet.

Klokka 13 ble det holdt pressekonferanse i forbindelse med saken. På spørsmål om hvor lenge den siktede har vært i Norge, svarer enhetsleder for omsorgsenheten Annika Björnström:

DOBBELTDRAP: Politiadvokat Eli Nessimo svarer på spørsmål i forbindelse med dobbeltdrapet i Trondheim mandag. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Den siktede har vært i Trondheim siden august. Han er 18 år gammel.

Siktede har ifølge enhetslederen oppholdt seg i Norge i flere år. Han skal ha bodd på mottak et annet sted i landet siden 2015.

Skutt under pågripelse

Det var en dramatisk situasjon som utspant seg, da mannen som nå er siktet for å ha tatt livet av to menn i Trondheim sentrum mandag kveld, ble pågrepet. På sentralstasjonen ble siktede til slutt omringet av politiet. Kort tid etter ble han skutt i beinet.

Åsted: Politiet har siktet en ung mann for dobbeltdrap i Trondheim. Kommunen antar at alle de involverte er enslige mindreårige asylsøkere. Video: Lars Eivind Bones / reporter: Trym Mogen Vis mer

- Han hadde et stikkredskap med seg, og hadde skader da vi fant ham. Vi valgte å avfyre skudd for å forhindre selvskading, sier politioverbetjent John Ola Volden ved Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge Volden er det for tidlig å si noe om hvorvidt stikkredskapet den siktede hadde under pågripelsen, kan knyttes til de to drapene. Siktede var selv hardt skadet etter hendelsen.

- Han ble lagt i koma da han ankom sykehuset, opplyser Volden.

Politiet har tirsdag ettermiddag ennå ikke fått avhørt 18-åringen, og det er fortsatt ikke klart når han blir framstilt for varetektsfengsling.