<strong>SAMME VENNEGJENG:</strong> De som nå er pågrepet i saken skal ha tilhørt samme vennegjeng.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SAMME VENNEGJENG: De som nå er pågrepet i saken skal ha tilhørt samme vennegjeng. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Tina-drapssiktede dro ofte til Stavanger for å feste

- Alle fire var en del av samme vennegjeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYNGDAL/STAVANGER/OSLO (Dagbladet): De fire personene som onsdag og torsdag ble pågrepet og siktet for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i år 2000, skal etter det Dagbladet erfarer alle tilhørt den samme vennegjengen.

Politiet bekreftet på en pressekonferanse torsdag kveld at tre av de pågrepne er like gamle, alle født i 1979. Den fjerde mannen som er pågrepet er tre år eldre, født i 1976.

Politiet bekreftet i tillegg at alle de drapssiktede har eller har hatt tilknytning til Lyngdal i Vest-Agder.

En kilde som har stått nær deler av vennegjengen, forteller til Dagbladet at de ofte dro for å feste i Stavanger på starten av 2000-tallet.

- Tina ferierte her på Rosfjord camping i Lyngdal. Det var sånn hun ble kjent med dem. Hun hadde etter hva jeg vet en sommerflørt med en av dem her i Lyngdal, sier en person som er i familie med en av de som er involvert i saken.

- Mye for seg selv Personen forteller videre at 36-åringen som først ble siktet og pågrepet i saken, hadde et nærere forhold til Tina enn de tre andre.

- I tida etter drapet, ble det bare rus. Han hadde en lærlingplass på en bedrift her, men han datt ut etter par måneder etter drapet. I tida etter dette tror jeg ikke han har hatt fast jobb noen gang. I de siste årene har han vært mye for seg selv.

Tøff oppvekst En annen person Dagbladet har snakket med, var ungdomskjæreste med mannen som først ble siktet i saken.

- Han var en hyggelig fyr, og det var ikke galt med ham. Vi mistet kontakten etterhvert, og så jeg ham rundt av og til, men alltid alene.

Ifølge lokalavisa Lister24, som har snakket med en person som sto den 36 år gamle mannen som først ble siktet og pågrepet i saken, skiftet mannen helt personlighet akkurat da drapet skjedde.

Ifølge personer Dagbladet har snakket med var han ut og inn av kirkemiljøer i Lyngdal.

Forsvant i 2000 Tina Jørgensen forsvant etter å ha vært ute på byen i Stavanger sentrum natt til 24. september 2000. 26. oktober ble hun funnet skjult i en kum ved en kirke på Jæren, tre mil unna.

I alle årene etter den uløste drapssaken, har det hele tida, med jevne mellomrom, kommet tips til politiet. I 2013 gjenåpnet de saken, men kom ingen vei.

Nylig fikk de derimot tips som førte dem til en 36 år gammel mann som de pågrep onsdag, i en bolig i Lyngdal. Det ble kjent torsdag.

Bare timer senere bekreftet politiet at de hadde pågrepet ytterligere en annen mann, også han 36 år gammel.

Nå skal det altså dreie seg om fire menn, som er pågrepet for drapet i 2000.

- Vil ikke gi flere opplysninger Tidligere i dag sa den første pågrepnes forsvarer, Odd Rune Torstrup, at de ville holde kortene tett til brystet, da de mener det er flere der ute som vet noe om saken.

- Vi holder kortene tett, og gir ikke ut mer opplysninger om saken. Det er fordi det er mennesker der ute i samfunnet som vet ting om saken, og som vil bli avhørt. Det er i klienten vår sin interesse at ingenting lekker ut, sa han.

Etter kveldens overraskende utvikling, ønsker fremdeles ikke Torstrup å utdype særlig mer.

- Jeg ønsker ikke å uttale meg noe mer enn jeg har gjort tidligere i dag, fordi det ikke vil være til min klients beste.

- Hvilken relasjon har de siktede?

- Alle er siktet i samme sak.

- Kommer pågripelsene som følge av opplysninger i avhør?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Hvordan opplever du politiets arbeid?

- Det har vært en helt forventet utvikling, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer