Tina-etterforskere får pustepause

STAVANGER (Dagbladet): Polititeamet som har jobbet dag og natt med Tina-drapet i to uker, kan endelig ta en pust i bakken i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Også politifolk må pleie helt menneskelige behov som å være sammen med familien, sier kriminalsjef Bjørn Andersen i Stavanger til Dagbladet.

Permitteringen av mange etterforskere i helga skjer også i erkjennelse av at politiet ikke forventer en rask oppklaring av drapet på den unge jenta.

- Vi etterforsker fortsatt bredt, endog breiere enn før, og følger ikke noe hovedspor, framholder kriminalsjef Andersen.

De siste dagene har det såkalte BMW-sporet stått sentralt. Vitner har sett en lyshåret jente stå ved en mørk BMW den natta Tina Jørgensen forsvant. Politiet kartlegger alle mørke BMW'er på sørvestlandet.

Men kriminalsjefen vegrer seg mot å si at BMW-observasjonen er det heteste sporet. Politiet er heller ikke ferdig med å sjekke alle forhold rundt den siktede taxisjåføren og piratsjåføren som ble pekt ut som drapsmann. Naboer til piratsjåføren har vært avhørt de siste dagene, og bilen hans er blitt gransket av politiet.

Må ta tid

Kriminalsjef Bjørn Andersen holder fast ved at etterforskningen kan bli svært langvarig. Kanskje har politiet en teori om hvem som kan ha drept Tina. Men det er svært vanskelig, kanskje umulig, å finne tekniske bevis som kan felle en drapsmann. Årsaken er at det gikk fem uker fra Tina forsvant til hun ble funnet dumpet i en kum ved Bore kirke. Drapsmanenn har helt sikkert etterlatt seg spor, men de kan være ødelagt av vær og vind.

Stavanger-politiet har sendt svært mye materiale til analyse, undersøkelsene er tidkrevende og det er slett ikke sikkert de vl gi svar som fører politiet fram til en gjerningsmann.