Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tina-lydopptak inneholder konkrete opplysninger om hvem som skal ha gjort hva

Førte til politiets hemmelige plan mot kameratgjengen.

SKAL SITTE PÅ OPPTAK: Politiet skal sitte på et lydopptak der det kommer fram detaljer om drapet på Tina Jørgensen. Leder felles etterforskning i Rogaland politidistrikt Ernst Kristian Rossebø og politiadvokat Herdis Traa ønsker i dag ikke å svare på konkrete spørsmål om etterforskningen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
SKAL SITTE PÅ OPPTAK: Politiet skal sitte på et lydopptak der det kommer fram detaljer om drapet på Tina Jørgensen. Leder felles etterforskning i Rogaland politidistrikt Ernst Kristian Rossebø og politiadvokat Herdis Traa ønsker i dag ikke å svare på konkrete spørsmål om etterforskningen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Regionavisa Lister24 skriver i dag at politiet skal sitte på et lydopptak der en av de drapssiktede forteller hva som skjedde da Tina Jørgensen ble drept.

Ifølge Dagbladets opplysninger er det mannen som først ble pågrepet i saken som snakker på lydopptaket

Kilder opplyser til Dagbladet at lydopptaket inneholder konkrete opplysninger om hvem som skal ha gjort hva da Tina Jørgensen (20) ble drept i 2000.

Fire menn med tilknytning til Lyngdal ble forrige uke pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Alle nekter straffskyld.

Søster til stede Politiet opplyste i går at de har sittet på informasjonen som har ført til de fire pågripelsene siden månedsskiftet juli/august. Ifølge Stavanger Aftenblad har politiet hatt opptaket i sju uker.

Ifølge Dagbladets opplysninger er informasjonen som kommer fram i lydopptaket identisk med opplysningene Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen fikk 7. juni i år, slik også Lister24 skriver.

- Dette vet jeg ingenting om, skriver Torunn Austdal Rasmussen i en sms til Dagbladet.

Stavanger Aftenblad skriver at opplysningene mannen skal ha gitt på opptaket er nøye ettergått av drapsetterforskerne. Målet var å se om detaljer den 36 år gamle mannen oppga, ville være ukjente for andre enn gjerningsmann.

Ifølge Lister 24 skal mannen som ble siktet som nummer to i saken, ha hatt en mer perifer rolle da Tina Jørgensen ble drept. Avisa skriver videre at siktede nummer én og tre skal skal ha ringt den 38 år gamle siktede lyngdølen og bedt om hjelp til å frakte bort liket da Tina ble drept.

Rogalands Avis skrev i dag at politiet har fått opplysninger om at søsteren til siktede nummer én også skal ha vært til stede da Tina ble drept. Dagbladet får også opplyst at politiet mener søsteren hadde en rolle da Tina ble drept.

Ingen av de siktedes forsvarere har ønsket å kommentere opplysningene. Heller ikke Rogaland politidistrikt ønsker foreløpig å kommentere detaljer i etterforskningen.

Politiets hemmelige plan Slik Dagbladet skrev tirsdag, la politiet en hemmelig plan i sommer for å pågripe de fire gjerningsmennene. 
Politiet skal siden hatt full kontroll på alle de siktedes bevegelser og handlinger, og pågripelsesaksjonene var svært nøye planlagt.

Politiet skal over lengre tid ha fulgt med på mennenes bevegelser, og ifølge Dagbladets kilder skal politiet ha hatt mulighet til å drive elektronisk avlytting av mennene, blant annet over telefon, sms og e-poster.

Politiets plan skal ha vært at mennene skulle røpe seg da det ble kjent at en av de fire var arrestert.

Dagbladet er ikke kjent med hva slags kommunikasjon det var mellom de siktede etter at førstemann ble pågrepet. Flere kilder bekrefter at politiet hadde full kontroll over de tre. Og at det var nøye planlagt i hvilke rekkefølge de fire skulle tas.

Politiet sa fredag at opplysninger som kom fram i avhør med mannen som først ble siktet, førte til pågripelsen av de tre andre.

Pekte ut drapsmann Slik Dagbladet skrev i går, skal 36-åringen som først ble siktet ha pekt ut siktede nummer tre som Tinas drapsmann.

Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen. Blant annet ønsker de å kartlegge i detalj om opplysningene som kommer fram, er riktige, og for å ettergå opplysningene som den første siktede skal ha kommet med om at tredjemann er drapsmann.

- Jeg går ikke inn på de enkelte spørsmålene han har fått. Han har sittet tre timer i avhør og svart på alle politiets spørsmål, sa tredjemannens forsvarer Thomas Randby i Advokatfirmaet Elden til Dagbladet i går.

Han understreket at han forventer at politiet vurderer opplysningene som blir gitt i avhør på en kritisk måte.

DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger ble drept i 2000. Fire menn ble i forrige uke pågrepet og siktet. Alle nekter straffskyld. Foto: Privat
DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger ble drept i 2000. Fire menn ble i forrige uke pågrepet og siktet. Alle nekter straffskyld. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!