Tina manglet veske, filofax og mobil

STAVANGER (Dagbladet.no): I kummen fant politiet liket av Tina Jørgensen, klærne hennes og andre ting hun hadde med seg kvelden hun forsvant. Nå leter de etter tingene som ikke lå der. De har også oppdaget et mystisk hull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse klokka 17 i dag ba politiet igjen om hjelp til å spore den store, hvite glassfibersekken som sannsynligvis ble brukt til å frakte liket av Tina til kummen ved Bore kirke på Klepp.

Etter å ha gått gjennom det som lå i kummen, går de ut med ytterligere etterlysninger. De vil ha opplysninger om følgende:

  • En håndveske
  • En filofax som også brukes som lommebok
  • En Nokia 3210

I lommeboka var det 2-300 kroner. Politiet vil skaffe til veie liknende produkter som pressen kan fotografere.

De har ikke fullstendig oversikt over veskas innhold, og dermed kan det mangle også andre ting. Politiet vil ikke fortelle hvilke andre funn de har gjort ved åstedet.

Uvanlig industrisekk

Det heteste sporet er fortsatt den uvanlige sekken. Et hull som er skåret i toppen kan føre politiet enda nærmere gjerningspersonen(e), håper de. Med en diameter på drøye halvmeteren ser det ut som om det er skåret med en sløv kniv. Hullet er mellom de fire stroppene i en ende av sekken.

- Vi aner ikke hvorfor det er et slikt hull. Vi vil gjerne ha tips om bruksområdet for sekken hvor det blir skåret et slikt hull, sier kriminalsjef Bjørn Andersen ved Stavanger-politiet.

Sekken rommer 500 liter, er i hvit polyester/kunstfiberstrie. Åpningen er 90 ganger 80 centimeter, og lengden er 1,5 meter. Det er store stropper i hvert hjørne i toppen, og sekken er snurpet igjen i bunnen.

Det kan se ut som om sekken er ment å henge i stroppene, og at den åpnes ved å løsne snurpingen i bunnen. Politiet opplyser at slike sekker brukes til diverse industriformål.

Sekken blir undersøkt med tanke på å finne blodspor eller andre rester som kan avsløre drapspersonen(e).

Stor tipsflom

I kveld hadde det kommet inn 188 tips etter at politiet i går gikk ut med bilde av sekken som ble funnet sammen med avdøde Tina Jørgensen.

- Det har strømmet inn med tips. Veldig mange har tatt kontakt med oss. De henviser til oppslag i mediene, og vi er veldig glade for alle tipsene vi får inn, opplyser operasjonsleder i Stavanger politidistrikt, Kjell Arne Slethei til NTB.