- Tina nektet å synge

Tina Turner nektet å synge live på Nobelkonserten. Superstjernen gjorde unna sine to nye singler med playback. - Vi dealet i et halvt år for å få henne til å synge live, men hun ville ikke, beklager produsent Odd Arvid Strømstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tina Turner var annonsert som det store trekkplasteret på årets Nobelkonsert. Derfor ble mange fans skuffet over at rockens superbestemor valgte å kjøre safe med playback.

Dårlig tid

- Vi hadde helst sett at hun hadde sunget live, innrømmer Odd Arvid Strømstad overfor Dagbladet. Han er artistansvarlig og produsent for det prestisjetunge Nobel-showet.

Tina Turner var ikke syk, og hun hadde ikke problemer med stemmen. Strømstad understreker imidlertid at rockedivaen hadde svært dårlig tid i Oslo, og at dette ikke gjorde forholdene enklere for arrangøren.

- Vi hadde svært dårlig tid med alt som hadde med Tina å gjøre, sier han.

Sting klarte det

Tina Turner kom til Oslo fredag ettermiddag, og hun hadde prøver i Oslo Spektrum lørdag ettermiddag. Sting, derimot, som avsluttet Nobel-showet med fire låter, hadde ikke problemer med å fly inn til Oslo lørdag og synge live samme kveld.

- Artistene er forskjellige. Jeg tror Tina Turners team så pragmatisk på det hele. De visste at svært mye skulle skje på scenen i løpet av konserten, og at mye dermed kunne gå galt. Derfor valgte de playback, unnskylder Strømstad.

Han understreker at det er umulig å få alle artistene til å synge live på et stort arrangement som Nobelkonserten.

- Da måtte vi hatt 15 minutters riggepause mellom hver artist, forklarer han.

Tina Turner forlot Oslo Spektrum ti minutter etter at hun gikk av scenen i går. Da hoppet hun inn i en ventende Mercedes limousin, og dro rett til Gardermoen. Her tok hun privatfly ned til sitt storslåtte hjem i Zurich.

Forhåpentligvis synger Tina Turner når hun holder konsert på Valle Hovin 6. august neste år.