Tina turn-on!

Rockens superbestemor, Tina Turner, lanserte i går sitt nye album. Og i juni legger 60-åringen ut på veien igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): - Ser jeg ut som jeg er 60? spør plateaktuelle Tina Turner. - Oppfører jeg meg som jeg er 60? fortsetter hun, og svarer: - Nei. Og det er fordi jeg ikke føler meg som jeg er 60.

Klar melding fra Tina Turner, som i går lanserte sitt nye, særs ungdommelige album «Twenty Four Seven» som slippes 1. november.

Og hvorfor skulle jubilanten klage på alderen? Ifølge kollega Wenche Myhre starter ikke livet før hun passerer 66 uansett, og livet i den geriatriske popavdelingen er slettes ikke verst.

Ikke nok med at Tina Turner i går kunne motta en velfortjent hedersbevisningen for 40 - førti - millioner solgte soloalbum. Aldri har rockens superbestemor klatret raskere oppover hitlistene enn med den nye singelen «When The Heartache Is Over», og i juni legger hun ut på en gigantisk turné.

- Altså, det blir den siste stadionrock-turneen, garanterer Tina Turner, som har hyret inn de samme spektakulære konsertprodusentene som U2, Pink Floyd og The Rolling Stones. Det er tross alt millennium, og det evigunge fyrverkeriet akter ikke å spare på kruttet.

I går ble det endelig bekreftet at sirkus Turner, også kalt «Millennium 2000 Twenty Four Seven»-turneen, kommer til Oslo. Sted og dato er foreløpig ikke satt. I første omgang får vi nøye oss med en gjesteopptreden under Nobel-konserten 11. desember.

Gjør som Cher

Det nærmer seg fire år siden Tinas forrige album «Wildest Dreams». Egentlig hadde hun tenkt å nøye seg med å slippe en hitsamling i denne omgang. Men så ble hun invitert til London av produsentene bak Chers gigantiske hit «I Believe», og dermed var planene om førtidspensjonering skrinlagt inntil videre.

- De gutta vet hva de gjør. Definitivt, skrøt Tina Turner om sine nye samarbeidspartnere.

Det hippe, britiske Metro-teamet har vært fødselshjelper for Tina, som er inne i sitt 45. år som plateartist. Foreløpig tyder hypen på at hun kan oppnå samme eventyrlige suksess som Cher.

Fast i fisken

- Verden har forandret seg. Jeg husker moren og bestemoren min da de var 60. Jeg er absolutt ikke som dem! ler Tina Turner.

- I dag finnes det så mye sminke og treningsprogrammer. Vi har helt andre muligheter til å følge med i tida, sier artisten som fortsatt er tilsynelatende uberørt av tidas tann med blendahvitt colgateglis og en kropp som er nærmest alarmerende fast i fisken. En dag uten trening er en dag uten mening for erkesunne Tina Turner, som verken røyker, drikker eller spiser kjøtt.

- Energien min er en nådegave. Den har alltid vært der, sier hun.

Phu, tenker vi.