Tinas kjæreste blir drapstiltalt

Politiet vil om kort tid be Riksadvokaten beordre drapstiltale mot kjæresten til den drepte Tina Jørgensen, ifølge Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det

Aftenposten erfarer vil politiet i Stavanger sende sin innstilling til statsadvokaten innen en uke, der de foreslår at den 24 år gamle kjæresten tiltales for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Politiet venter kun på den siste avgjørende rapporten før de sender saken over. Rapporten omhandler sammenlikninger mellom barnåler som er funnet på åstedet, i kjærestens bil og på avdødes genser. Barnålene regnes som politiets viktigste bevis i saken mot den 24 år gamle kjæresten.

Ifølge muntlige rapporter fra Planteforsk, som utfører barnålanalysene, skal det være likhet mellom disse.

Den 20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet drept i en kum ved Bore kirke 26. oktober 2000. Sannsynlig drapstidspunkt er én måned tidligere, ca kl. 02 natt til 24. september.

Kjæresten ble siktet for drapet 31. oktober i fjor, og satt da i varetekt i syv uker. Han ble løslatt 18. desember, men drapssiktelsen er ikke endret.

Andre bevis som politiet vektlegger er at en likhund markerte spor i mistenktes bil, samt at det finnes uoverensstemmelser i siktedes forklaring om når han kom hjem drapsnatten.

Kjæresten drapstiltales: Politiet mener at de har fellende bevis mot Tina Jørgensens kjæreste.