Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tinas kjæreste nekter avhør

STAVANGER (Dagbladet): Etterforskerne i Tina- saken er under hardt tidspress. Den siktede 23-åringen nektet i går å la seg avhøre, og politiet gjør alt de kan for å bygge opp en sak mot ham i løpet av helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at politiets krav om fengsling av Tinas kjæreste ble avvist, har etterforskningsledelsen toppet bemanningen. I helga jobber rundt 20 personer, deriblant to Kripos-taktikere, på spreng for å styrke politiets ankesak.

I går ble tv, radio, aviser og besøksrett tatt fra den siktede 23-åringen. Ifølge advokaten prøver politiet å presse ham inn i avhørsrommet. Det vil han ikke.

- Umenneskelig

Advokat Frode Folkestad sier 23-åringen ville blitt utsatt for et hardkjør fra politiet hvis han hadde latt seg avhøre nå.

- Frykter du ikke at det vil bli oppfattet som mistenkelig at han ikke vil snakke med politiet?

- Jo, men når han går i avhør, skal det skje på en ordentlig måte. Det skal ikke være i en situasjon hvor politiet er under tidspress og trenger noe mer for å få ham fengslet. Det er etter min oppfatning ganske umenneskelig, sier Folkestad.

Desto mer avhengig er politiet av å få tips om den siktede. Det er allerede foretatt flere avhør på bakgrunn av slike tips, og det vil fortsette hele helga. Det er også foretatt nye ransakinger, deriblant av siktedes hjemsted.

Hardt press

- Vi har sikret teknisk materiale og beslaglagt gjenstander, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen.

Det intense presset mot politiet blir ikke mindre av at Tinas etterlatte mener de har tatt feil mann.

- Vi har stor forståelse for deres reaksjoner. Vi i politiet er bare mennesker, men jeg vil ikke si at uttalelsene gjør vårt arbeid vanskeligere, sier Andersen.

DNA fra de mye omtalte barnålprøvene fra åstedet kan i beste fall bevise siktedes skyld eller uskyld. Men selv etter flere måneder er det ikke kommet noe svar fra laboratoriet.

- Det er klart at det nå blir enda mer presserende å få resultater fra disse prøvene, sier Bjørn Andersen.

DREPT: Tina Jørgensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!