Tinas mor: - Endelig ser det ut som noen har fått trøbbel med samvittigheten

Torunn Austdal Rasmussen håper hun ser begynnelsen på slutten av Tina-saken.

<strong>RYSTET:</strong> Moren til Tina Jørgensen blir rystet hvis de nye opplysningene som har kommet fram den siste tida stemmer. Tina elsket Lyngdal. Nå er fire sommervenner fra feriestedet pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på hennes datter. Foto: Privat
RYSTET: Moren til Tina Jørgensen blir rystet hvis de nye opplysningene som har kommet fram den siste tida stemmer. Tina elsket Lyngdal. Nå er fire sommervenner fra feriestedet pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på hennes datter. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Moren til Tina Jørgensen, Torunn Austdal Rasmussen, har gått rundt i 15 år uten å få svar på hvem som drepte hennes 20 år gamle datter høsten 2000. Tina skulle bare en tur til byen, men kom aldri hjem.

Hun synes saken er forferdelig vond, men skjønner at også det lille samfunnet Lyngdal er opprørt

- Hvis de opplysningene som nå kommer fram viser seg å være riktige, er jeg rystet, skriver Austdal Rasmussen i en sms til Dagbladet, i kjølevannet av at fire personer fra Lyngdal er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på hennes datter.

Tre av dem er varetektsfengslet i fire uker, mens den fjerde siktede er fengslet i to uker. Alle fire er satt under satt under isolasjon, brev-, besøk- og mediaforbud.

De tre siste som ble pågrepet nekter alle straffskyld, mens det ennå er uvisst hvordan den første pågrepne stiller seg til siktelsen.

- Tina elsket Lyngdal Ved en tilfeldighet ble Tina funnet skjult i en kum ved Bore kirke på Jæren, tre mil unna, 26. oktober samme år.

De fire mennene som nå er varetektsfengslet var ferievenner med Tina, som hver sommer hele barndommen ferierte på Rosfjord camping i Lyngdal. De ble i går varetektsfengslet.

- Tina elsket Lyngdal. I 18 år ferierte vi på Rosfjord camping. Tina og jeg var der i 5 uker hver sommer. Hun hadde mange venner og dette var en lykkelig tid, skriver Austdal Rasmussen videre.

Begynnelsen på slutten Til Lister24 forteller Austdal Rasmussen at hun hele tida har håpet på at noen skulle få trøbbel med samvittigheten.

- Endelig ser det ut som om det har skjedd, sier hun.

- Det at de kan ha båret på denne hemmeligheten så lenge synes jeg er helt forferdelig, og jeg skjønner ikke at de har greid det. Jeg håper dette er begynnelsen på slutten av denne saken, sier Austdal Rasmussen til Lister24.

Får støtte På torsdag da nyheten om pågripelsene kom ut, dro Austdal Rasmussn på gravplassen til sin datter.

<strong>MØTTES HER:</strong> Tine Jørgensen og de siktede i drapssaken møttes på Rosfjord campingplass utenfor Lyngdal.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MØTTES HER: Tine Jørgensen og de siktede i drapssaken møttes på Rosfjord campingplass utenfor Lyngdal. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Da har jeg vært på kirkegården og snakket med jentene mine. Det var viktig for meg i dag. Takk til alle dere som har vært der ute for meg i dag. Setter utrolig pris på det, skrev Austdal Rasmussen i et Facebook-innlegg Dagbladet har fått lov til å dele.

Kommentarfeltet flommer over med hjerter, lykkeønskninger og hilsener. Hele lokalsamfunnet støtter nå mora som muligens endelig kan få svar på mysteriet som har preget henne helt siden den skjebnesvangre natta.

- Mine personlige følelser har jeg ikke lyst å kommentere. De varierer mellom håp og fortvilelse, skriver moren til Dagbladet.

Familiens bistandsadvokat Kjersti Jæger sa til Dagbladet i går at pågripelsene gir grunn til optimisme.

Stavanger tingrett fant at det var skjellig grunn til mistanke for at de fire personene har begått ugjerningen. På en pressekonferanse sa politiet at det var den første pågripelsen som førte til de tre neste pågripelsene. Politiet bekrefter at Tina var i Lyngdal kun kort tid før drapet fant sted i Stavanger.

<strong>KAN BLI OPPKLART:</strong> Drapet på Tina Jørgensen (20) fra Stavanger kan bli oppklart. Fire personer er nå varetektsfengslet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina.
KAN BLI OPPKLART: Drapet på Tina Jørgensen (20) fra Stavanger kan bli oppklart. Fire personer er nå varetektsfengslet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer