Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tinas mor rystet

STAVANGER: - Vi føler sterkt med ham, vi velger å tro det ikke er han som drepte vår kjære Tina, sier Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, og hennes ektemann, Morten Rasmussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vantro og rystet forlot de Stavanger politikammer like før klokka 17 i går, etter å ha fått vite at politiet sikter Tinas 23 år gamle kjæreste for drapet.

I over ett år har 23-åringen sørget sammen med Tinas foreldre. Han besøkte familien på Klepp rett som det var. Var det bare et forferdelig spill? Kunne han skjule den fryktelige sannheten så lenge?

Politiet påpeker uoverensstemmelser i 23-åringens forklaring. Han og Tina skilte lag i Stavanger sentrum etter litt småkrangling natt til 24. september fjor. Han gikk hjemover mot Grasholmen, på andre sida av bybrua. Han har ikke noe vanntett alibi. Tina ble igjen i byen.

26. oktober i fjor ble Tina funnet gjemt i en avløpskum ved Bore kirke på Klepp.

Venter på bevis

Kjæresten har hele tida hatt et nært og varmt forhold til Tinas foreldre: - Vi vet at ryktene har pekt ham ut som drapsmann. Men vi har stolt på ham. Før politiet har med håndfaste bevis, kan vi ikke tro siktelsen er riktig, sier ekteparet Rasmussen.

Timene etter pågripelsen har vært forferdelige: - Hvis politiet nå tar feil, blir det hele bare så mye verre. Hele tida har vi visst at det var noen sprik i forklaringene hans. Det var ikke nytt for oss. Men at han er en drapsmann? Nei. Vi er i sjokk, sier Torunn og Morten Rasmussen.

23-åringen og Tina hadde holdt sammen i flere år. Hun jobbet på et pleiehjem, han på et bilverksted. Tina disponerte en leilighet som faren eide på Grasholmen. Han bodde dels hos foreldrene, dels hos Tina. De kjente hverandre på godt og vondt. Forholdet skrantet litt av og til, som regel ble de forent igjen.

Vil dykke i sjøen

Tinas onkel, Torgeir Johannessen, mener også det er utenkelig at kjæresten kan ha tatt livet av Tina. Johannessen var sentral i leteaksjonen etter Tina, og har hele tida jobbet for å oppklare saken.

- Planen vår var å dykke i sjøen om noen dager for å søke etter Tinas veske, filofax og mobiltelefon. Dykkene vil bli gjennomført. For guds skyld håper jeg politiet nå vet hva de gjør, sier han.

- Vi har hatt full tillit til kjæresten. Nå risikerer vi at enda et medlem av familien blir ødelagt. Det er så brutalt. Politiet må legge fram nye overbevisende momenter før vi kan tro på siktelsen, mener Johannessen.

Hos mannen i gata har drapsmistanken lenge hvilt ved Tinas kjæreste.

To døtre

Tinas mor, Torunn, må bære videre en sorg som hadde knekt mange. Hennes andre datter, Ann Elin, døde åtte år før Tina ble funnet under kummen. Tina ble 20 år, Ann Elin ble også bare 20.

Torunn Austdal Rasmussen synes noe av det verste morderen gjorde, var å gjemme Tina i en kum.

- Var det ikke nok å drepe henne? Måtte han kaste henne i kummen også? Som om hun ikke var et menneske, sa Tinas mor i intervju med Stavanger Aftenblad 26. oktober, på dagen ett år siden Tina ble funnet.

Moren forteller at hun må slåss mot bitterheten hele tida. Hun husker alle de gode stundene, også det siste møtet: Tina kom til Klepp for å hente de nye klærne som moren hadde kjøpt til henne. Et smil, en klem, et tusen takk. De nye klærne hadde hun på seg den kvelden hun ble borte.

Bitter på livet

- Jeg er bitter på livet. Hvorfor er livet så urettferdig? Ingen må si det er Guds vilje at jeg skulle miste jentene mine. Hvordan skal jeg kunne tro på Gud? Vil Gud at jeg skal ha det så vondt som dette? spør Torunn Austdal Rasmussen i intervjuet med Aftenbladet.

Hun føler at sorgen ikke blir borte, den blir bare sterkere. Når hun reiser bort, tar hun alltid to steiner med seg hjem. Steinene legger hun på gravene til sine to døtre.

Livet må gå videre, og Tinas nære har søkt de små gleder. De har vært på Vikings hjemmekamper, i helga skulle de på cupfinalen i Oslo.

SJOKKERT:</B> «Vi har alltid stolt på ham», sier Tinas mor om datterens kjæreste.
<B>I SORG:</B> Kjæresten, som nå er siktet for drapet på Tina Jørgensen, står her sammen med Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, under en minnehøytidlighet like ved stedet der Tina ble funnet.
DREPT:</B> Tina Jørgensen
Hele Norges coronakart