Bedrageri via datingapp:

Tinder-bedrager sjarmerte seg til 16 banklån i navnet til norsk kjæreste

Seks kvinner fra Bodø og Oslo rundlurt av dansk sjekkebedrager.

KJÆRLIGHET OG PENGER: Den 39 år gamle bedrageridømte danske mannen møtte alle sin norske kvinnelige ofre på datingapp'en Tinder. Illustrasjonsfoto: Press Association/NTB Scanpix..
KJÆRLIGHET OG PENGER: Den 39 år gamle bedrageridømte danske mannen møtte alle sin norske kvinnelige ofre på datingapp'en Tinder. Illustrasjonsfoto: Press Association/NTB Scanpix.. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den notoriske kvinnebedrageren og sjarmøren fra Danmark er en fri mann igjen om fem måneder etter å ha sonet en fengselsstraff på to år og tre måneder i hjemlandet for bedrageri av 1,8 millioner kroner mot i alt ni kvinner – tre av dem fra Bodø og tre fra Oslo-området.

Felles for alle de norske bedrageriene han har erkjent og er dømt for, er at han har fått kontakt med kvinnene på datingapp'en Tinder.

Derfra har veien vært kort til sensitive personopplysninger for veltrente bedragerøyne.

Han flyttet til Bodø i 2014 etter å ha sonet en dom for bedragerier i Danmark. I Bodø opererte han ett års tid før han ble varetektsfengslet, innrømmet bedragerier mot tre kvinner og byttet arena med adresser i Oslo og Follo.

16 lån

I hovedstadsområdet satt en kvinne igjen med 16 forbrukslån på til sammen 600 000 kroner etter at den nå 39 år gamle dansken fortsatte virksomheten fra nye baser i året 2015.

Verken dansk politi eller Tinder-sjarmøren selv har noen tro på at det er slutt på bedrageriene når han er en fri mann igjen til sommeren.

- Etter min oppfatning kan vi ikke forhindre eller helbrede slike bedragere, de fortsetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer