Tinder-Emile får ikke lov til å bli 20 år yngre

Emile Ratelband (69) saksøkte den nederlandske staten. Det gikk ikke veien hans - enn så lenge.

TAPTE I RETTEN: Emile Ratelband gikk til sak mot nederlandske myndigheter med ønske om å bli 20 år yngre. Det får han foreløpig ikke lov til. Foto: ROBIN UTRECHT/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
TAPTE I RETTEN: Emile Ratelband gikk til sak mot nederlandske myndigheter med ønske om å bli 20 år yngre. Det får han foreløpig ikke lov til. Foto: ROBIN UTRECHT/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Når jeg er 69, så er jeg begrenset. Hvis jeg er 49 så kan jeg kjøpe et nytt hus, kjøre en annen bil. Jeg kan jobbe mer. Når jeg er på Tinder og oppgir at jeg er 69, så får jeg ikke et eneste svar. Når jeg er 49, med mitt fjes, så vil jeg være i en luksuriøs posisjon.

Ordene tilhører Emile Ratelband, den nederlandske entreprenøren og selverklærte selvhjelpsguruen som denne høsten har blitt verdenskjent.

Årsaken er at han gikk til sak mot den nederlandske stat for å bli 20 år yngre.

- Må gjerne føle seg 20 år yngre

Selv om det står 69 år i passet hans, ba han en domstol i Arnhem i Nederland om å formelt endre fødselsdatoen hans fra 11. mars 1949 til 11. mars 1969. Den forespørselen ble i dag avvist.

I en kjennelse fra i dag understreker den nederlandske domstolen at landets lover gir rettigheter og plikter basert på alder, blant annet stemmerett og krav om skolegang. Om Ratelband skulle vinne gjennom med sitt søksmål, vil slike krav bli helt meningsløse, argumenterer retten.

- Mr. Ratelband må gjerne føle seg 20 år yngre enn sin egen alder og handle deretter, men å endre på hans fødselsdato vil føre til at 20 år vil forsvinne fra registeret. Dette vil ha en rekke juridiske og sosiale konsekvenser, konkluderer domstolen, ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer