Tinder-match reddet værfaste tyskere på Nordkapp

- Til venstre for oss var en klippe og havet, og til høyre for oss var fjellet.

REDDET: Redningsmannen Stian Lauluten (i midten) kan smile bredt etter å ha matchet med Lonia Häger på Tinder. Det reddet de to tyske turistene fra en dramatisk situasjon på Nordkapp. Foto: Skjermdump med tillatelse fra Kerkamm Camping
REDDET: Redningsmannen Stian Lauluten (i midten) kan smile bredt etter å ha matchet med Lonia Häger på Tinder. Det reddet de to tyske turistene fra en dramatisk situasjon på Nordkapp. Foto: Skjermdump med tillatelse fra Kerkamm Camping Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De tre tyske turistene Phil Schreyer, Michael Fertig og Lonia Häger fikk denne uken et litt lengre opphold på Nordkapp enn planlagt.

De hadde vært på en fem dagers tur med bobilen sin på og rundt Norges nordligste punkt, for å se nordlyset og teste campingutstyr for Kerkamm. Plutselig gjorde været reisen vanskelig å fortsette, skriver den tyske avisen Elmshorner Nachrichten.

Trioen har jevnlig rapportert fra turen sin på sosiale medier. Midt i rapportene befinner det seg også en Tinder-date som sto ikke på programmet. Mer om det senere.

Skled av banen

Selv om de tre var godt kledd for vær og føreforholdene, var bobilen dårligere skodd.

Saken har fått stor oppmerksomhet i norsk og tysk presse. NRK var første norske medie som omtalte den noe spesielle redningsaksjonen.

På returen fra Nordkapp-platået skulle de erfare at kjettinger på sommerdekk og glatt underlag er en lite heldig kombinasjon. De mistet grepet på veien og bobilen skled av veien med de tre ombord.

- Til venstre for oss var en klippe og havet, og til høyre for oss var fjellet, forteller Phil Schreyer til den tyske avisen ifølge Hamburger Morgenpost.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer