FÅR IKKE SETT BYEN: Tine Tyldum (27) og Tine Charlotte Thorkildsen (27) har aldri vært i Mumbai tidligere og gledet seg til en opplevelsesrik ferie. Men opplevelsene ble avbrutt av terrorhandlingene som har rammet finanshovedstaden i India, og jentene har måttet være innendørs hele tida. — Vi vet ikke en gang hvor havet er, sier jentene. Foto: Hans Arne Vedlog
FÅR IKKE SETT BYEN: Tine Tyldum (27) og Tine Charlotte Thorkildsen (27) har aldri vært i Mumbai tidligere og gledet seg til en opplevelsesrik ferie. Men opplevelsene ble avbrutt av terrorhandlingene som har rammet finanshovedstaden i India, og jentene har måttet være innendørs hele tida. — Vi vet ikke en gang hvor havet er, sier jentene. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Tine (27) og Thea (27) satt i husarrest

Barndomsvenninnene skulle på ferie i Mumbai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


MUMBAI (Dagbladet.no): Barndomsvenninnene Tine Tyldum (27) og Thea Charlotte Thorkildsen (27) fra Trondheim møttes i Mumbai onsdag kveld.

Tine hadde vært på en dansefestival i Katmandu og bestemte seg for å møte venninna Thea, som kom fra Oslo, i Mumbai der de etter planen skulle feriere i et par dager før de skulle dra videre til ferieparadiset Goa lenger sør i landet.

- Jeg ankom byen rundt midnatt. Jeg ble kjørt av en veldig stressa sjåfør som kjørte veldig fort, men ingen visste hva som skjedde. Jeg fikk ikke noe informasjon på veien, sier Tyldum til Dagbladet.no.

Måtte bli på hotellet
Thorkildsen kom cirka en time senere med et annet fly. Da var gatene tomme for mennesker.

- Vi skulle bo på et hotell like ved Taj Mahal hotell, men veiene var blokkert. Vi ble plassert på et annet hotell, men da vi var på plass viste det seg at det var like i nærheten av Trident Oberoi som også ble angrepet. Området ble sperret av og vi fikk beskjed om å holde oss på hotellet, sier Thorkildsen, som forteller at de hadde planlagt besøk på nettopp Taj Mahal og Leopold kafé under deres opphold i byen.

På hotellet ble de sittende i to døgn uten mat og drikke.

- Vi fikk en slags husarrest og fikk ikke gå ut. Den første natta var ikke noe hyggelig, sier jentene.

- Det er jo utrolig at vi ble flyttet til et hotell som lå like i nærheten av et annet sted som ble angrepet, sier Thorkildsen.

- Utrolig ambassadehjelp
Venninnene, som både studerer og jobber til vanlig, forteller at de har det bra og har aldri vært i noen umiddelbar fare, men de synes situasjonen er skremmende.

- Våre venner og familie hjemme er jo selvsagt veldig bekymret for oss.

27-åringene tok tidlig kontakt med den norske ambassaden og ble raskt satt i kontakt med det Norske konsulatet i Mumbai.

- Da vi var på hotellet fikk vi penger og mat av dem. I går kom konsulen selv og besøkte oss. De har vært fantastisk hjelpsomme hele veien. Helt utrolige, sier Tyldum.

Mange ville hjem til Norge
Dagbladet.no møter jentene i lokalene til det Norske konsulatet som ligger på den andre siden av byen, cirka en halvtimes kjøretur fra terrorstedene.

- Vi har vært i kontakt med cirka 20 nordmenn etter den tragiske hendelsen, sier Berit Sarin til Dagbladet.no.

Hun er leder for konsulærseksjonen ved Den norske ambassaden som ligger i Delhi, men Sarin har kommet til Mumbai for å hjelpe nordmenn som har tatt kontakt eller som har registrert seg ved ambassaden.

- Vi hjelper dem med det de trenger. Vi hjelper dem med deres videre reise i India eller om noen ønsker å dra hjem til Norge, sier Sarin.

Hun har også vært i kontakt med familien til nordmannen som ligger skadet på et sykehus i Mumbai.

- Familien ønsker ro. Han vil bli bra igjen, opplyser Sarin.

- Terroristene ødelegger alt
Da Dagbladet.no snakket med jentene i 21-tida lokal tid satt de på et hotell nær flyplassen og ventet på å bli hentet.

- Vi flyr hjem i kveld med et fransk fly som er sendt ned for å hente europeere, sier Thorkildsen.

Ferieturen til idylliske Goa er i alle fall spolert for denne gang.

- Det er utrolig kjedelig. Disse terroristene har ødelagt en hel by og drept mange mennesker. For oss er det bare en ferie, men det er veldig kjipt, sier Thorkildsen til Dagbladet.no.