Tine forundret over millionbot

Får bot på 45 millioner kroner for å ha forsøkt å presse Synnøve Finden ut av butikkhyllene. Ulik virkelighetsoppfatning, mener Tine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Konkurransetilsynet retter sterke anklager mot Tine, noe vi ser svært alvorlig på. Etter en omfattende saksbehandling, konstaterer vi at Konkurransetilsynet og Tine fortsatt har høyst ulik virkelighetsoppfatning, heter det i en pressemelding fra Tine.

I dag avsluttet tilsynet saken om ulovlig samarbeid mellom TINE og Rema 1000, og konklusjonen ble at melkegiganten betalte millionbeløp i økte rabattytelser til REMA for at de skulle rydde hyllene for Synnøve Finden-ost. 

Tine skal ha prøvd å få til en lignende avtale med ICA, men butikkjeden valgte å si nei og Tine måtte be om unnskyldning.

Som en parkeringsbot

Konkurransetilsynet varslet TINE om en slik bot i september 2005. Da mente administrerende direktør i Synnøve Finden at boten på 45 millioner var som en parkeringsbot for melkegiganten.

-Hadde Tine klart å skvise oss ut av ICA, hadde vi mistet nesten halvparten av kundegruppen vår. Det hadde ført til at omtrent 300 medarbeidere hadde mistet jobben, uttalte Dag Swanstrøm til Dagbladet.no da.

Forundret

I dag sier konsernsjef i TINE Hanne Refsholt i en pressemelding at tilsynet ikke har tatt hensyn til innvendingene Tine har lagt fram, og at det har brukt meget lang tid på å komme fram til det samme som i varselet.

Etter en omfattende saksbehandling, konstaterer vi at Konkurransetilsynet og TINE fortsatt har høyst ulik virkelighetsoppfatning, står det i pressemeldingen. 

Tine-styret har ikke hatt muligheter for å sette seg inn i vedtaket og trenger mer tid til å behandle saken. Styret skal nå gå nøye inn i Konkurransetilsynets argumentasjon og begrunnelse, og vil på et senere tidspunkt beslutte hvordan Tine skal reagere.

Loven gir Tine to måneder på denne behandlingen.

FORUNDRET: Konsernsjef Hanne Refsholt i TINE BA. Her under presentasjonen av resultatet for 5. kvartal 2005.