Tine frykter e.coli-smitte i yoghurt og rømme

Tilbakekaller et parti med produkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Meieriprodusenten Tine tilbakekaller et parti TINE Lettrømme 3 dl og TINE Yoghurt Alltid Naturell 5 dl, begge merket med M-123 26.10, skriver Tine på sine egne nettsider.

Produktene er distribuert til følgende kommuner: Oslo, Asker, Bærum, Lørenskog, Nittedal, Rælingen, Sørum, Ski, Skedsmo, Gran, Lunner.

— Årsaken til at vi trekker tilbake produktene er at det er påvist e.coli i en isolert produksjon ved TINE Meieriet Øst i Oslo. Det finnes mange typer e.coli, og de fleste er ufarlige. Sykdomsfremkallende e.coli er aldri funnet i meieriprodukter i Norge, men vi velger å tilbakekalle hele partiet fra markedet ut i fra et «føre var prinsipp», sier Elisabeth Morthen, konserndirektør kommunikasjon i TINE.

Hun ber forbrukere som har kjøpt produktene merket «M-123 26.10» om å kaste dem, eller levere dem tilbake til butikk.

Årsaken er ifølge henne en teknisk svikt ved meierianlegget deres i Oslo.

- Dette er nå rettet opp i, og prøve fra nye partiet er produsert på samme sted viser at alt er i samsvar med våre kvalitetskrav, sier Morthen.

- KAST PRODUKTENE! Elisabeth Morthen ber forbrukere som har kjøpt Tines lettrømme og Yoghurt merket med M-123 26.10 om å kaste dem. Foto: Tine
- KAST PRODUKTENE! Elisabeth Morthen ber forbrukere som har kjøpt Tines lettrømme og Yoghurt merket med M-123 26.10 om å kaste dem. Foto: Tine Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer