Tine ilagt bot på 1 million kroner

Tine er ilagt en bot på 1 million kroner etter at en ansatt døde da han skulle rengjøre en juicetank i bedriftens anlegg på Minde i Bergen i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen i 30-årene ble funnet død av kolleger i anlegget 22. august i fjor. Politiet har etterforsket saken fram til nå og har avdekket alvorlig sikkerhetssvikt på flere av Tines anlegg, melder NRK. Tine har brukt nitrogengass under rengjøringen av juicetankene sine, og politiet mener gassen har skapt livsfarlige arbeidsforhold. Gassen skal ha lekket ut og gjort at det var farlig lite oksygen på toppen av tanken, der mannen ble funnet død. Den samme rengjøringsmetoden er brukt på Tines anlegg i Oslo og Trondheim. Gassen har blitt brukt siden 2005 på anleggene, men etter dødsfallet har meieriet endret rutinene. Politiadvokat Anders Johnsen i Hordaland politidistrikt sier ulykken førte til at sikkerhetssvikten ble avdekket. - Vi har ikke kunne fastslå hvorfor mannen døde, men vi antar at kvelning av nitrogengass er dødsårsak. Selv om ikke obduksjonen kan si at mannen døde av gassen, kan vi likevel slå fast at det har vært overtredelser av arbeidsmiljøloven, sier Johnsen. Tine fikk beskjed om forelegget torsdag. - Når vi gir 1 million kroner i såkalt foretaksstraff, viser det at vi ser alvorlig på dette. Straffen er utmålt ut fra virksomhetens størrelse og inntekt. Men vi ser også på farepotensialet. Når man blir satt til å jobbe på en plass med farlig lite oksygen, og dette ikke har vært sjekket tilstrekkelig av Tine, er det alvorlig, sier Johnsen.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer