SPILT MELK: Tine har kastet 1,3 millioner melk fordi antibiotikainnholdet har vært for høyt. 
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
SPILT MELK: Tine har kastet 1,3 millioner melk fordi antibiotikainnholdet har vært for høyt. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .Vis mer

Tine kastet 1,3 millioner liter melk

Hadde for høyt innhold av antibiotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen måtte 85 tankbiler som skulle levere til sammen 1.275.000 liter melk, stoppes og melken destrueres, skriver Bergens Tidende.

- Hvert tank vi må vrake, koster oss store summer. Derfor har vi jobbet hardt for å hindre at dette skal skje, og vi har hatt færre slike tilfeller de siste årene, sier Ingrid Haug, fagsjef for melkekvalitet i Tine Rådgivning, til Bergens Tidende.

Til sammenligning ble det i 2009 registrert 108 tilfeller og i 2008 117 tilfeller av antibiotika i melken.

Det er meieriene selv som har ansvaret for å kontrollere melken, og det skal tas prøver fra hver eneste produsent.

- Om det blir påvist rester av antibiotika i melken, skal vi varsles, sier førsteinspektør i Mattilsynet, Merete Helgheim til Bergens Tidende.

Hver tankbil kan hente melk fra en rekke produsenter før den returnerer til meieriet. Her blir det tatt prøver av alt innholdet på tanken. Blir det påvist innhold av antibiotika her, skal prøvene fra hver enkelt produsent som har levert til den aktuelle bilen, analyseres. På den måten kan meieriet og Mattilsynet finne fram til eksakt hvilken leverandør den antibiotikaholdige melken stammer fra.
(NTB)