Tine-spioner fant ulovlig Synnøve-ost i butikker

Tine mener konkurrenten har spekulert på en ostesensur.

MÅTTE SKJULES:  Synnøve Finden må sensurere 100 000 oster etter at de ikke får lov til å bruke betegnelsen "type Jarlsberg ost". En sensurert ost er også en ost. Foto: Ørn E. Borgen / Aftenposten / NTB Scanpix
MÅTTE SKJULES: Synnøve Finden må sensurere 100 000 oster etter at de ikke får lov til å bruke betegnelsen "type Jarlsberg ost". En sensurert ost er også en ost. Foto: Ørn E. Borgen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tine har retten til å bruke varemerket Jarlsberg. Follo tingrett konkluderte fredag med at Synnøve Finden må stanse osten de har merket «jarlsbergost-type». Dagen etter meldte Aftenposten at Synnøve Finden var i ferd med å klistre merkelappen «sensurert» over den forbudte påskriften på 100 000 ostepakker.

Tines egne folk har i helgen gjennomført stikkprøver i butikker i Oslo-regionen og flere steder funnet osten av merket Kongsgård i kjølediskene, men uten at emballasjen var sladdet, skriver Nationen.

«Ved flere utsalgssteder var osten tilgjengelig i den omstridte forpakning, hvilket innebærer et klart brudd på kjennelsen», skriver Tine i et brev til Follo tingrett mandag.

- Tine har gjort oss oppmerksomme på to butikker der det ikke er merket riktig. Osten er tatt bort fra de to butikkene, sier kategoridirektør Magnus Tollefsen i Synnøve Finden til avisen. Han sier de gjør alt de kan for å forhindre at umerkede ostepakker blir solgt i flere butikker.

- Velregissert stunt Tine har også reagert på konkurrentens planlegging og framgangsmåte. Ifølge Øystein Aurlien som tidligere var markedsansvarlig i Tine, trykket Synnøve Finden opp «sensur»-lapper og emballasje uten jarlsberg-referansen allerede før kjennelsen fra tingretten var klar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer