IKKE BARE MELK: Tine frykter at en ventillekkasje hos en enkelt melkebonde kan ha tilført rester av vaskevann. Forbrukere blir bedt om å sjekke Best før-datoen. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen, NTB Scanpix .
IKKE BARE MELK: Tine frykter at en ventillekkasje hos en enkelt melkebonde kan ha tilført rester av vaskevann. Forbrukere blir bedt om å sjekke Best før-datoen. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen, NTB Scanpix .Vis mer

TINE tilbakekaller melk – best før 26. og 28. juli

Telemark, Vestfold og Buskerud - kan inneholde rester av vaskevann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TINE har besluttet å tilbakekalle melk og fløte i Telemark, Vestfold og Buskerud fordi det mistenkes at den kan inneholde rester av vaskevann.

Melken det dreier seg om har «Best før»-dato 26. og 28. juli, opplyser meierikonsernet.

Tilbakekallingen gjelder disse produktene: 1,75 L Ekstra Lett Tinemelk, 3 dl Økologisk Kremfløte, 1 L Lett Tinemelk, 1 L Skummet Tinemelk, 1 L Økologisk Lett Tinemelk og 1 L Hel Tinemelk.

– Vi har valgt å være føre var og kalle tilbake produkter fordi det ikke skal være rester av vaskevann i produkter fra TINE. I dette tilfellet er det imidlertid snakk om en svært fortynnet vaskeløsning, slik at sannsynlighet for helsefare er lav, opplyser TINE.

Feil i ventil

Ifølge meieriet er feil ved en ventil i melkeroboten hos en melkeprodusent årsaken til at rester av vaskevann kan ha kommet inn i melken.

- Selv små konsentrasjoner vil være lett å oppdage, da det påvirker produktets lukt og smak, opplyser selskapet.

Forbrukere som har kjøpt de aktuelle produktene kan levere dem tilbake til butikken for å få erstattet dem eller få pengene tilbake. Alle produktene er levert til butikker i Telemark, Vestfold og Buskerud.

(NTB).