Tine tjente 404 millioner kroner på tre måneder

Det ble tatt imot 392 millioner liter kumelk, ned 8 prosent fra i fjor.

 God fart:  Tine tjente god med penger i andre kvartal. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
God fart: Tine tjente god med penger i andre kvartal. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Tine hadde et driftsresultat på 404 millioner kroner i 2. kvartal 2014, opp fra 339 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Resultat før skatt endte på 382 millioner kroner, opp fra 291 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Kontantstrømmen fra driften i første halvår var 636 millioner kroner, sammenlignet med 252 millioner kroner i samme periode i fjor.

Driftsinntektene steg 4,9 prosent, fra 5.130 millioner kroner i 2. kvartal 2013 til 5.380 millioner kroner i samme periode i år.

Forbedringsarbeid løfter resultatet Driften av nye anlegg viste god bedring i kvartalet og bidro sammen med iskremvirksomheten til et bedret resultat i andre kvartal 2014. Forbedringsprogrammet Styrk er kommet godt i gang med gevinstrealiseringen, heter det i kvartalsrapporten.

Kostnaden ved driften av de nye anleggene var 45 - 50 millioner kroner lavere enn i samme kvartal i fjor. Et viktig bidrag kom fra distribusjonsaktiviteten ved anlegget i Oslo som fortsatte den positive utviklingen sammenlignet med andre kvartal 2013, heter det.

Produksjon av pulverprodukter basert på myse ved anleggene i Verdal og på Jæren samt produksjonen av hvitost på Jæren, viste også betydelig bedring sammenlignet med samme periode i 2013.

Samtidig bidrar et høyere internasjonalt prisnivå på myseproteinpulver til styrket inntjening.

Meieriet på Fosheim ble avviklet i mai og aktiviteten er overført til meieriet på Kalbakken i Oslo. Hittil i år har kostnadene ved driften av de nye anleggene vært 70-80 millioner kroner lavere enn første halvår 2013.

«Etter at forbedringsprosjektet Styrk ble lansert høsten 2013 er til sammen 15 av 17 definerte delprosjekter startet, mens de to gjenværende vil bli startet i løpet av høsten 2014 og starten av 2015. Analysene så langt viser identifiserte forbedringstiltak med en samlet resultateffekt i overkant av 450 millioner kroner», skriver Tine.

Det er så langt gjennomført tiltak som skal gi en helårseffekt på over 200 millioner kroner.

For andre kvartal ble det tatt i mot 392 millioner liter kumelk, en reduksjon på 8 millioner liter (2,1 prosent) sammenlignet med samme periode i fjor.

Flere nyheter Q-Meieriene saksøker Fjordland for plagiat
Tine: Russlands importforbud ikke dramatisk
Brende: - Russisk importforbud helt urimelig