Tine-topp meldt inn til Økokrim

Skal blant annet ha fått påspandert 145 middager, store mengder drikkevarer, spaopphold og gaver, ifølge Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske meierigiganten Tine har meldt fra til Økokrim etter at en av toppene i selskapet skal ha blitt påspandert 145 middager, store mengder drikkevarer, spaopphold og gaver av en emballasjeprodusent.

Det melder Dagens Næringsliv.

Emballasjeprodusenten det er snakk om har levert produkter til Tine i en årrekke. Selskapet beskrives av Dagens Næringsliv som en «internasjonal gigant». Tine-toppen skal gjennom en årrekke ha blitt påspandert middager, lunsjer, spaopphold, gaver, reiser, billetter og hotellovernattinger.

Samme person hos emballasjeprodusenten skal ha betalt for alt. Tine-toppen og den ansatte hos emballasjeprodusenten skal ha reist på 30 turer sammen, ifølge Dagens Næringsliv, som skriver at de har fått tilgang på reiseregningene.

De skal både ha reist på tur alene sammen, sammen med sine respektive ektefeller og med flere Tine-ansatte.

Etter at DN tok kontakt med Tine denne uken, har ansatte jobbet døgnet rundt for å komme til bunns i hvem som har betalt reiseutgiftene og hvorfor Tine-toppen er blitt spandert på så ofte, ifølge Tines kommunikasjonsdirektør Lars Galtung.

- Cirka halvparten er forretningsreiser som Tine har dekket selv. Resten har vi ikke funnet hos oss, sier han til avisa.

Både Tine og den aktuelle emballasjeprodusenten har fått spørsmål fra Dagens Næringsliv om hvem som har betalt reisene. Ingen har ønsket å gi detaljer rundt reisene. I stedet valgte Tine å gå til Økokrim på onsdag denne uka.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer