TREKKES: 65 500 bokser med 250 milliliter sjokomelk med best før stempel 18. juni i år trekkes tilbake. Årsaken er at de kan smake kaffe.
Foto : Sara Estiri / Dagbladet
TREKKES: 65 500 bokser med 250 milliliter sjokomelk med best før stempel 18. juni i år trekkes tilbake. Årsaken er at de kan smake kaffe. Foto : Sara Estiri / DagbladetVis mer

Tine trekker 65 500 bokser med sjokomelk

Kan inneholde iskaffe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 65 500 bokser med Tine-produktet sjokomelk kan ha fått en smak av kaffe. Tine har har valgt å trekke hele partiet, melder VG.

- Det gjelder en dagsproduksjon av 250 milliliter-bokser med best før-stempel 18. juni. Fredag valgte vi å tilbaketrekke all produksjon, sier pressevakt Veronika Skagestad i Tine til Dagbladet.

Hun sier de jobber ut i fra en teori om at har kommet rester fra en iskaffeproduksjon i sjokomelk-boksene, og at det er grunn til at det kaffesmak av den.

- Vi tror ikke hele partiet er påvirket, men velger å trekke alt i tilfelle, sier hun.

Det som i praksis skjer er at alle butikkene som selger produktet får beskjed om å ikke selge sjokomelk-boksen, samt at Tine holder resterende bokser igjen på lager.

De små sjokomelk-boksene er vanligvis en favoritt hos barna. Tine beklager.

- Vi synes alle kvalitetsbrister er uheldige. Heldigvis er det snakk om små mengder her og det vil i tilfelle gi en smak av kaffe, men det er ikke helseskadelig, understreker hun.

Tine har mottatt cirka 20 reklamasjoner på produktet, ifølge Skagestad. De som ønsker sjokomelk med kaffesmak-pengene sine tilbake kan fylle ut et reklamasjonsskjema som finnes tilgjengelig på Tines hjemmesider, opplyser Skagestad.